Повітряна тривога та оновлений рекорд: футболісти «Кремінь» та «Кремінь-2» зіграли в один день

21.10.2022, 19:03 Переглядів: 4 455

 Дві кременчуцькі команди провели матчі

Сьогодні, 21 жовтня, футбольні клуби «Кремінь» зіграли у Першій та Другій лізі. «Кремінь-2» вдома приймав одеську «Реал Фарму», яка приїхала до Кременчука потягом.

Одесити наприкінці першого тайму відкрили рахунок з пенальті, а вже після перерви змогли тричі поразити ворота молодого голкіпера Станіслава Оксененка.

«Кремінь-2» - «Реал Фарма» - 0:4

Голи: Барсуков 44 (пенальті), 65, Руднєв, 62 (автогол), Дмитрієв, 75

«Кремінь-2» (стартовий склад): Оксененко, Кур'яков. Сидоренко, Ульянко, Руднєв, Жданович, Кучеренко (к), Покась, Пилипенко, П'ятибрат, Стецюк. Запасні: Іванов, Пічарєв, Гонтар, Ковальов, Горобець, Курило, Безлинський,, Куплівачук. Головний тренер: Юрій Чумак

«Реал Фарма» (стартовий склад): Стародубець. Ігуменов, Ладика,

Ратушняк, Дмитрієв, Фабер, А.Лиховидов (к), Тимошевський, Вареник, Барсуков. Запасні: Попов, Платунов, Мячик, Гранчар, Кошкін, М.Лиховидов. Головний тренер: Юрій Куліш

«Кремінь-2» тримався практично до самої перерви, чим нагадав перебіг матчу з Чайкою. Проте другого поспіль дива не сталося, і коли удар Вареника прийшовся в захисника, а Фабер біля воротарського майданчика готовий був добивати, його збив Руднєв. Сергій Барсуков сильно пробив у лівий від оборонця кут, і хоча Оксененко гадав, врятувати не зміг ? 0:1 на 44-й хвилині.

Другий тайм певний час тримав інтригу, проте Реал Фарма все ж зламав супротив суперників і перевернув гру на свою користь. Ледве Кремінь-2 відбився після удару активного Фабера, як повторна подача з лівого флангу призвела до взяття воріт. І це був автогол Ілля Руднєв, випереджаючи Фабера, головою пробив по власних воротах – 0:2. А через три хвилини все той же лівий фланг згенерував і третій гол. Вареник підключив Дмитрієва, який вдруге поспіль закрутив правою ногою в карний майданчик. Цього разу Сергій Барсуков дезорієнтував воротаря ледь помітним кивком голови – 0:3.

Граючи по рахунку, Реал Фарма спокійно дограв цей виїзд. Щобільше, встиг покращити собі різницю м’ячів. Попов у центрі поля протягнув м’яча й підключив на правому напівфланзі Дмитрієва, і Герман прицільним ударом у дев’ятку зняв усі питання по цьому матчі та своїй ролі в ньому – 0:4. Ось вам і Реал Фарма – на старті сезону гол був для нього за щастя, тепер же набрали форму ті, хто повернувся в команду й професіональний футбол в цілому, і рвуть собі менш досвідчених чи менш зіграних суперників.

 

Цікаво, що в цьому матчі президент «Реал Фарми» Микола Лиховидов оновив рекорд всіх часів чемпіонату України. Одягнувши капітанську пов'язку у другому таймі Лиховидов оновив власний рекорд найстаршого футболіста України.

Одразу після завершення матчу «Кремінь-2» «Кремінь» в Умані розпочав гру зі «Скоруком». Нагадаємо, що попередній тур із «Металургом» кременчужани пропустили через масований обстріл Запоріжжя.

Скорук (Нікопольський район) – Кремінь (Кременчук) – 3:3

Голи: Мішуренко, 27 (пен.), 53, Шаповалов, 40 ? Вівдич, 4, Фальковський, 45+2, Бондар, 70

Попередження: Пасічник (11), Перебора (87) - Фальковський (21)
Вилучення: Малиш (17)
«Скорук»: Варцаба, Заєць, Малиш, Пасічник, Сухар, Плахтир, Шаповалов (Клименко 81), Перебора, Разуваєв (Цуркан 80), Шмигельський (Коцюмака 69), Мішуренко (Бейєр 83). Запасні: Осадчук, Лаптєв, Приземлін, Боженар.
Головний тренер: Олександр Степанов. «Кремінь»: Музичка, Азізов, Д.О.Сидоренко, Віктор Пилипенко, Агапов (Товкач 68), Панчишин (Куць 63), Матвєєв, Фальковський, Савіцький (Бондар 62), Галоян, Вівдич. Запасні: Єрмолов, Аркуша, Молько, Кальчук, Лісняк. Головний тренер: Роман Локтіонов

Перемогою Кременя 3:1 з раннім вилученням Плахтиря завершився матч першого кола між цими суперниками. Скорук, вимушено приймаючи кременчужан в Умані через обстріли рідного району, багато в чому повторив драматургію минулого протистояння, проте з важливим нюансом – на свою користь.

Уже в дебюті зустрічі повели в рахунку гості. Савицький заробив штрафний на правому фланзі в боротьбі зі Шмигельським, і підкручену подачу Азізова на дальній стійці замкнув Вівдич ? 0:1 на 4-й хвилині. Як тут не додати, що Олександр забивав і в першому колі, та ще й двічі (грали тоді не на «Кремінь-Арені», а на стадіоні «Інгулець» у Петровому). Подальші події також складалися на користь Кременя. Цілком міг забивати Савицький, який виривався на воротаря з лівого флангу, а ще через кілька хвилин Малиш на підході до карного майданчика збив Вівдича – і рефері вилучив його за фол останньої надії. Рішення суперечливе – паралельним ходом ішов інший оборонець Скорука… Апелюючи, Малиш запустив м’ячем у бік суперників, так що вслід за червоною отримав ще й жовту картку – досить рідкісний випадок для футбольної практики.

Штрафний від гостей пройшов повз ворота, проте кількісна перевага залишилася з гостями на всю тривалість матчу. Скорук пішов відігруватися великими силами. Були моменти в Мішуренка та Шаповалова, і сам після удару останнього м’яч відскочив до Разуваєва, який вривався в карний майданчик і зачепився за капітана гостей Панчишина, який намагався зіграти в м’яч. Пенальті впевнено реалізував Олександр Мішуренко, розвівши воротаря – 1:1.

А перед перервою Скорук досить несподівано вийшов вперед, з нічого створивши гол. Оборонець Пилипенко далеко в полі випередив форварда Мішуренка й відпасував назад на свого голкіпера. Той, напевно, проти сонця подумав, що м’яч ішов від суперника – і прийняв його рукою. А поки Кремінь розбирався, що сталося, Мішуренко миттєво відпасував з вільного удару на Шаповалова, і Святослав прокинув м’яч повз голкіпера – 2:1.

Тут би заспокоїти гру й спокійно дійти до роздягальні, проте пересічний розіграш спірного м’яча Кремінь перетворив у другий свій гол. Взагалі, з лівого краю карного майданчика пробивав Галоян, але влучив у стійку воріт. Зате там, на дальній, чергував Данило Фальковський і грудьми скинув м’яча в ворота – 2:2. З такою «розкочегареною» грою другий тайм очікувався, як хороший трилер. І дійсно, невдовзі після перерви Скорук (нагадаємо, в меншості) повернув собі перевагу. Шмигельський, розігравшись із Разуваєвим, прострілив з лівого флангу, а Мішуренко в падінні проштовхнув м’яча в сітку – 3:2. Шість голів тепер в активі екс-форварда Інгульця та Кривбасу.

У цей момент, коли команди набрали непоганий темп і події досягли емоційного апогею, прозвучала повітряна тривога, яка перервала другий тайм десь на півтори години. Відбувши період вимушеної перерви, команди вийшли уже зі збитим ритмом. Швидше й краще адаптувалися до нього гості. Матвєєв на правому фланзі підключив Бондаря, і Владислав м’яко подав лівою ногою на ближню стійку. Хто б міг чекати, що м’яч прошмигне в сітку між Варцабою й ближньою стійкою – 3:3.

Останні хвилини пройшли в напруженій боротьбі, навіть більше шансів забити мав Кремінь (згадаємо гострі випади Азізова та Куця). Підсумкова нічия зіграє на руку, скоріше, конкурентам. Обидві команди – і гості, які першими забили в матчі, і господарі, які перевернули гру й вели в рахунку до повітряної тривоги – мають підстави вважати, що награли на перемогу.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх