У Полтаві відкрилася виставка знищеної та захопленої техніки рашистів

17.10.2022, 07:03 Переглядів: 2 891

 

Виставку можна побачити у Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації

У Полтавському музеї важкої бомбардувальної авіації, що є філією Національного військово-історичного музею України, презентували виставку  «Горить палає техніка ворожа – Україна переможе!». За інформацією Полтавської ОДА, знищену та захоплену ЗСУ рашистську військову техніку привезли з Тростянця, Охтирки, Київщини та Гадяча.

Танк, гаубиця, бойова машина піхоти, бронетранспортер, гелікоптер, хвостова частина літака Су-25СМ, які нищили українські міста, виставили на території музею. Загалом майже 10 експонатів. Також представлені в експозиції й каски, шапки, форма, сухі пайки орків. Усі експонати передали військові. Техніку з Сумщини привезли за ініціативи директора закладу Віктора Дейнеги. Окремо презентували стенд з марками, які присвячені російсько-українській війні.

Хвостова частина літака Су-25СМ – це перший експонат знищеної техніки, який показали в Києві. Літак належав до 18-го полку штурмової авіації Повітряно-космічних сил російської федерації. Був збитий українськими військовими 2 березня під Макаровим (Київська область).

У презентації взяв участь народний артист України Володимир Талашко, який знімався в фільмі «У бій ідуть тільки «старики». Він прожив під окупацією під Київщиною та втратив власний будинок.

Експозицію можна переглянути в Музеї важкої бомбардувальної авіації щоденно з 10.00 до 17.00.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх