Міський голова Віталій Малецький просуває власний телеграм-канал через «батьківські чатики»

12.10.2022, 11:01 Переглядів: 3 775

 
Використання адмінресурсу — у дії, а інформація — не завжди достовірна

Вчора, 11 жовтня, у робочі та батьківські чати вчителі кременчуцьких шкіл стали масово надсилати посилання на телеграм-канал міського голови Віталія Малецького та  запрошення приєднатись: мовляв, на цьому каналі — найоперативніша та найдостовірніша інформація, що дуже актуально під час воєнного стану. Також педагоги радять передати інформацію рідним та близьким.

 

Як стало відомо «Кременчуцькому Телеграфу», таку «вказівку» вчителі отримали від керівників шкіл, а ті — також «зверху». 

«На щастя, нас не примусили звітувати, скільки батьків підписалося на канал, — каже вчителька однієї зі шкіл. - Проте таке повідомлення батькам я була вимушена відправити».

Водночас відомо, що деякі директори шкіл таки запускали голосування у вайбері для батьків — хто підписався, а хто — ні. 

Свій телеграм-канал Віталій Малецький запустив близько місяця тому. Наразі в нього — близько 10,5 тисяч підписників — кількість людей зросла доволі швидко. 

Кілька тижнів тому просувати канал Малецького розпочав публічний канал «Сирена Кременчук» За нашими даними, його ведуть люди, близькі до міського голови. На  початку великої війни «Сирена Кременчук» дуже швидко набрав читачів (нині — майже 88 тисяч підписників), бо оперативно сповіщає про повітряну тривогу та відбій у Кременчуці, періодично дає корисну інформацію, як діяти у разі загроз. Однак останнім часом цей канал став просувати телеграм-канал Віталія Малецького, фактично дублюючи повідомлення з його  «свіжого» каналу.

Телеграм-канали — це дійсно зручний спосіб отримати інформацію, особливо оперативні новини. За допомогою каналу з аудиторією можна мати також зворотний зв'язок. Ми можемо припустити, що такий ресурс міському голові може бути потрібен на майбутніх виборах, до яких, до речі, різні політсили вже почали підготовку попри війну. 

Однак із закликом підписуватись «на Малецького» задля достовірної інформації дозволимо собі не погодитись.

Річ у тому, що 11 жовтня мер Кременчука оприлюднив ну дуже недостовірну інформацію. Під час ранкової нервової та довгої повітряної тривоги він сповістив підписників про запуск ракет у бік Кременчука, закликавши перебувати в укриттях. 

 

Згодом він заявив, що крилаті ракети, випущені по Україні, спеціально змінюють напрямок польоту, виманюючи наші сили ППО. Та повідомив про нові пуски з Білорусі. Цю інформацію довелось спростовувати каналу Беларускі Гаюн, що від початку повномасштабного вторгнення відстежує переміщення військової техніки ворога і повідомляє про злети винищувачів і ракет та «Кременчуцькому Телеграфу». Підтверджень цієї інформації не було — класичний «вкид».

З телеграм-каналу Малецького цю інформацію оперативно прибрали. Однак на міського голову Кременчука звернули увагу у Верховній Раді. 

Нардеп Микола Княжицький зіронізував, що як і всі, в укритті читає новини та запитує, чи

«Залужного уже змінили на мера Кременчука Малецького? Бо саме він повідомляє про зміну курсу ракет, запуски з Білорусі».

 

Тож виходить, що офіційний канал міського голови може «кидатись» дезінформацією — що вже казати про батьківські чатики…

«Хтось погано вчив математику»: у Кременчуці раптово знайшли гроші на зарплати вчителя

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: колаж - Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх