Окупанти вивезли до росії щонайменше 108 дітей-сиріт

20.07.2022, 07:03 Переглядів: 1 336

 Їм надали громадянство «за спрощеною процедурою» 

Лише з Донецької області російські загарбники вивезли в РФ 108 дітей, позбавлених батьківського піклування, повідомив Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубінець.

«Дітей віком від 5 до 16 років«влаштували» у прийомні сім’ї до громадян рф. Зокрема, 14 липня 32 дітей передали у сім’ї росіян в Москві, Московській, Воронезькій, Калузькій та Тульській областях, а також у Ямало-Ненецькому автономному окрузі. 13 дітей вивезли в росію з Донецька, Шахтарська і Макіївки. Ще 19 дітей до рф було депортовано раніше», - написав Лубінець на своїй сторінці у Фейсбук.

Він зазначив, що перед тим як «розподілити» дітей по різних регіонах Росії, їх привозять до Москви для зустрічі з «прийомними батьками». 

«Росіяни називають це евакуацією, видаючи свої злочинні дії за благородні вчинки з порятунку українських дітей. Для пришвидшення «процесу привласнення» маленьких громадян України, указом президента рф українським дітям-сиротам почали давати російське громадянство за «спрощеною процедурою», - додав омбудсмен.

Лубінець також повідомив, що для відповідного реагування та врахування факту порушення Росією прав українських дітей направив повідомлення до Офісу Генерального прокурора України.


Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх