У КрНУ провели психологічний тренінг для маленьких кременчужан з собаками-обнімаками

17.07.2022, 17:17 Переглядів: 3 792

 

Собака-обнімака разом з досвідченими фахівцями підтримали діток 

Фахівці кафедри психології, педагогіки та філософії Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського, 14 липня, спільно з полтавськими колегами провели тренінг для кременчуцьких дітей та їх батьків щодо роботи з терапевтичною іграшкою Хібукі. Зазначена терапевтична методика – важливий інструмент, який допомагає дітям впоратися з травмою війни. Про це повідомляє пресслужба Кременчуцького національного університету імМихайла Остроградського. 

 

Тренінг проводили в укритті другого навчального корпусу університету – адже під час війни, під час повітряних тривог, саме в укриттях дітям доводиться сидіти годинами. Там їм буває сумно і страшно. Під час тренінгу психологи познайомили дітей та їх батьків з терапевтичною іграшкою Хібукі – плюшевою собакою-обнімакою, яка може вгамувати дитячу тривогу та страхи.

 

Понад 15 років тому Хібукі, або собаку-обнімаку, розробила команда досвідчених дитячих психологів Ізраїлю, які прагнули підтримати відновлення травмованих війною дітей. Плюшева собака з довгими кінцівками і сумним виразом обличчя має дивовижну цілющу силу для дітей, є важливим інструментом, який допомагає їм впоратися з травмою війни, що триває наразі в Україні. Граючись з плюшевим песиком, дитина переносить свої важкі емоції на Хібукі i в такий спосіб запускає процес відновлення після травми.

Та перш, ніж перейти до спілкування з Хібукі, діти-учасники тренінгу малювали. Психологи запропонували їм намалювати щось страшне; щось сміливе; а також дивне та смішне. Доцент кафедри психології, педагогіки та філософії КрНУ Ольга Літвінова так пояснила мету цієї вправи:

– Малювання – це безпечний метод, який дозволяє доторкнутися до травматичних переживань. Дуже часто дитина малює те, що не може розповісти словами. Через малюнок вона передає, що її хвилює. Малювання – це безпечне проживання травмуючих емоцій.

Психологи розповіли, що поняття «страшне» у кременчуцьких дітей наразі пов’язане з вибухами, вогнем, виттям сирен, повітряною тривогою. Страшні для них російські «орки», путін. Натомість поняття «сміливе» найчастіше діти пов’язували з Україною, яка переможе у війні. Вони малювали жовто-блакитне сердечко або жовто-блакитний прапор. Також під поняттям «сміливе» вони уявляли українських військових та своїх батьків, найперше тата.

 

Маленьким кременчужанам пощастило – їм подарували усіх собак-обнімак Хібукі, яких привезли на тренінг. Тепер у кожного малюка є власний плюшевий друг з терапевтичним ефектом. Цей спеціальний метод терапії, який успішно допомагав психологічному відновленню ізраїльських дітей, нині завдяки небайдужим волонтерам допомагає маленьким кременчужанам.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх