Кременчуцька РВА: у ТЦ «Амстор» загинула 21 людина, ще одна вважається зниклою без вісті

4.07.2022, 11:51 Переглядів: 2 721

 

Усі фрагменти тіл, що були знайдені під час робіт по розбору завалів, належать загиблим

Внаслідок ракетного удару по торгівельному центру «Амстор», який був завданий російською армією 27 червня, загинула 21 людина. 20 тіл було виявлено під завалами і одна людина померла у лікарні від отриманих травм.

Про це сьогодні на ранковому брифінгу повідомив начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік.

- Зниклою без вісті вважається одна людина. Жодний фрагмент тіла, що були знайдені, їй не належить. Усі інші фрагменти тіл були ідентифіковані, як такі, що належать загиблим. Це встановлено експертизою ДНК. Тому, станом на 4 лютого кількість загиблих – 21, - зазначив очільник військової адміністрації.

Він додав, що пошуково-рятувальні роботи, що проводила ДСНС, були завершені 2 липня. Проте слідчо-оперативна група продовжує працювати по встановленню обставин та фактів злочину російської армії, збирає докази та документує все у рамках відкритого кримінального провадження.

- Слідчо-оперативна група знаходиться на об’єкті і продовжує працювати. Слідчі розглядають усі звернення громадян, що стосуються цієї трагедії. Тому, якщо у когось є якась інформація, у тому числі щодо без вісті зниклих, то треба звертатися до правоохоронців, - зауважив Олег Лєднік.

На уточнююче питання щодо кількості поранених, він відповів, що станом на 4 липня до медичних закладів звернулась 91 особа. З них 26 постраждалих було госпіталізовано. Серед них троє працівників ДСНС, один з яких знаходиться у важкому стані.

Нагадаємо, що Кременчуцька міська рада збільшила суму допомоги родинам загиблих до 100 тисяч грн. Виплачується також допомога постраждалим і пораненим. Очікується, що допомогу сім'ям загиблих може призначити і Полтавська обласна рада.

Зауважимо, що з сьогоднішнього дня почнуть встановлювати огорожу для того, щоб на територію колишного ТЦ «Амстор» не могли проникнути сторонні та ніхто з них не травмувався, бо залишки конструкції дуже небезпечні. Територія торговельного центру знаходиться під охороною.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх