Начальники ОВА та РВА: торговельні заклади під час повітряної тривоги мають припиняти роботу

29.06.2022, 13:56 Переглядів: 3 429

 

Усі торговельні центри на Полтавщині перевірять на дотримання правил безпеки під час повітряних тривог

Незважаючи на страшну трагедію – загибель десятків людей 27 червня внаслідок ракетного удару рашистів по ТЦ «Амстор», у Кременчуці під час повітряних тривог продовжують працювати торговельні центри. Їх працівників примушують нехтувати заходами безпеки і знаходитись на своїх робочих місцях. Як їм бути та що робити?

Таке питання на ранковому брифінгу задали начальнику Кременчуцької районної військової адміністрації Олегу Лєдніку.

- Краще, щоб у такому випадку написали письмову заяву до поліції з вказанням хто дає розпорядження не виконувати заходи безпеки під час повітряної тривоги. Якщо працівники не хочуть писати такі заяви, то треба хоча б викликати поліцію по номеру 102. Поліцейські прибудуть та зафіксують факт роботи торговельного закладу під час повітряної тривоги. Далі вже слідство встановить хто саме примушував працівників нехтувати заходами безпеки і дасть правову оцінку таким діям, - пояснив Олег Лєднік.

Пізніше начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін написав у своєму Телеграм-каналі про те, що доручив провести перевірки всіх торговельних центрів на території Полтавщини.

- Наказав перевірити чи визначені найбільш безпечні приміщення для перебування відвідувачів торговельних центрів під час повітряної тривоги і чи відповідають вони встановленим вимогам. Чи ознайомлений персонал з правилами поводження під час повітряної тривоги і чи є спеціальні вказівники. А головне чи дотримуються в ТЦ всіх правил безпеки під час повітряних тривог.

До цієї роботи будуть залучені представники ДСНС, поліції, Держпродспоживлужби, обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування, - повідомив Дмитро Лунін.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх