У Чорному морі у готовності перебуває носій крилатих ракет «Калібр», у Криму рашисти нарощують ППО

30.05.2022, 20:28 Переглядів: 1 942

 Оперативна обстановка станом на 18.00 30 травня

В тимчасово окупованому Криму загарбники продовжують нарощувати систему протиповітряної оборони. Також тут додатково розгорнули зенітні ракетні дивізіони ЗРС С-300 зі складу 4 армії Південного військового округу, повідомляє Генштаб ЗСУ у зведенні.

За їх даними, в акваторіях Чорного та Азовського морів кораблі чорноморського флоту продовжують ізолювати район бойових дій, вести розвідку й надавати вогневу підтримку своїм підрозділам на приморському напрямку. В Чорному морі в готовності перебуває один носій крилатих ракет морського базування типу Калібр.

Ситуація по напрямках:

На Волинському та Поліському - без особливих змін. У Білорусі до 4 червня триватимуть заходи з перевірки бойової готовності підрозділів.

на Сіверському напрямку росармія продовжує здійснювати артилерійські обстріли з території РФ населених пунктів прикордонних районів: Бояро-Лежачих та Манухівки Сумської області і Янжулівки та Каменської Слободи Чернігівської області.

на Слобожанському окупанти готуються до наступу, вивчають імовірні шляхи висування, постачання озброєння та військової техніки і матеріальних засобів з території Росіїї. 

на Харківському загарбник активних дій не проводив. Обстріляв цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Одноробівка, Уди, Руські Тишки та Черкаські Тишки.

на Слов’янському триває перегрупування ворожих військ для поновлення наступу у напрямках Ізюм – Барвінкове та Ізюм – Слов’янськ. У напрямку населеного пункту Курулька ворог здійснив спробу ведення штурмових дій, та успіху не мав, тож відійшов на раніше зайняті позиції.

на Донецькому напрямку росармія завдала артилерійські обстріли та авіаційні ударив районах Новоселівки та Лисичанська, а також ракетні удари в районах населених пунктів Соледар та Сіверськ. 

на Лиманському окупанти перегруповуються та готуються до наступу. Намагалися провести розвідку маршрутів висування через водні перешкоди.

на Сєвєродонецькому противник веде штурмові дії в районах населених пунктів Сєвєродонецьк, Тошківка та Устинівка. Бойові дії тривають. 

на Бахмутському продовжуються бойові дії в районах населених пунктів Комишуваха, Новолуганське та Берестове. 

на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках рашисти успіху не мали. Вони намагаються посилити угруповання та поповнити втрати за рахунок застарілої та відновленої техніки.

на Південнобузькому росіяни активних бойових дій не проводили. Обстріляли цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Посад-Покровське, Осокорівка, Нововоронцовка, Благодатне, Партизанське та інших. 

на Криворізькому окупанти здійснюють вогневе ураження артилерією українських військ та ведуть контрбатарейну боротьбу.

на Херсонщині під час вдалого наступу підрозділів Сил оборони ворог зазнав втрат та відійшов з населеного пункту Миколаївка. Це призвело до панічних настроїв серед військовослужбовців інших російських підрозділів.

"Російські окупанти продовжують зазнавати втрат на території України, що призводить до подальшого зниження морально-психологічного стану. Постійно збільшується кількість ворожого особового складу, який будь-яким чином намагається уникнути бойових дій", - зазначили в Генштабі.

Сьогодні росіяни обстріляли Сумщину касетними снарядами. А через бої було пошкоджено аміакопровід Тольятті – Одеса. Стався витік аміаку На щастя, для Бахмута загрози немає.

 

Автор: Олеся Данилова
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх