Про три етапи відновлення зруйнованого житла переселенців та забезпечення житлом військових

17.04.2022, 12:57 Переглядів: 1 445

 

Володимир Зеленський анонсував державну програму будівництва житла для тих, хто його втратив через агресію росії, та для військових і бюджетників

Президент України Володимир Зеленський оголосив про державну програму відновлення зруйнованого житла для тих, хто втратив його внаслідок окупації, а також будівництва житла для військових, правоохоронців, вчителів та інших працівників бюджетної сфери.

Про це Зеленский заявив у відеозверненні.

 - На першому етапі тимчасовим житлом мають бути забезпечені переселенці – ті, чий будинок зруйнований війною. Тимчасовим – поки не відновимо їхнє житло. Або поки люди не отримають компенсацію – квадратними метрами чи грошима, – сказав Зеленський.

За словами президента, на другому етапі «відновлюємо те, що окупанти намагалися знищити – усі міста, громади, які постраждали».

- А на третьому етапі – забезпечимо житлом усіх, хто захищав нашу державу, хто працював чи працює на користь суспільства, а власного житла не мав. Не може бути такого, що людина віддає все, життя військовій службі, а виходить на пенсію, не маючи «власної квартири», – пояснив Володимир Зеленський.

Варто зауважити, що західні країни готові фінансувати масштабну програму допомоги Україні у відновленні її інфраструктури та економіки після закінчення війни. Саме на ці ресурси розрахована реалізація цієї житлової програми.

- Вірю, що нам вдасться не лише відновити зруйноване, а й відновити справедливість для тих, чиє право на житло було порушено, – наголосив президент. 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх