Мешканців трьох областей закликали евакуюватися - поки є можливість (оновлено)

6.04.2022, 17:37 Переглядів: 5 362

 Військові адміністрації Харківської, Донецької та Луганської областей просять населення покинути межі областей і роблять все, щоб евакуація пройшла організовано, адже в цих регіонах може відбутись ескалація.

Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук та військові адміністрації закликали до евакуації мешканців Харківської, Донецької та Луганської областей, доки є така можливість. Про це сказала Ірина Верещук в ефірі всеукраїнського телемарафону, яку цитує Мінреінтеграції.

«Керівники військових адміністрацій Харківщини, Луганщини і Донеччини просять населення покинути межі областей і роблять все, щоб евакуація пройшла організовано.

Це потрібно зараз, бо потім люди опиняться під вогнем і загрозою загибелі. Вони нічого не зможуть вдіяти проти цього, і ми не зможемо допомогти. Бо зупинити вогонь буде практично неможливо. Потрібно евакуюватися, поки що є така можливість. Наразі вона ще є», - сказала вона.

Верещук пояснила, що відведення військ окупанта з Київської та Чернігівської областей не було жестом доброї волі перед черговим раундом перемовин, як це намагаються подати російські посадові особи. Це був жест залізної волі української армії, влади і всього українського народу.

Нагадаємо, з подібним зверненням до мешканців Донеччина звертався 4 квітня голова Донецької ОВА Павло Кириленко. 

Крім того, за даними американської розвідки, росія готує новий наступ на Схід України - рф хоче взяти під контроль та окупувати всю його територію Донбасу.

Оновлено:  

В очікуванні наступу окупаційних військ РФ, Харківська обласна військова адміністрація радить евакуюватися поїздами мешканцям Лозової та Барвінкового.

«Ми будемо централізовано евакуювати ті міста, за погодженням зі Збройними силами України, які є на Ізюмському напрямку – це міста Лозова та Барвінкове. Задля того, аби унеможливити та можливості скоротити жертви серед мирного населення у випадку перенесення театру бойових дій саме на територію цих населених пунктів», -  повідомив Синєгубов.
Він додав, що через містечка курсують поїзди, тож радить скористатися для евакуації залізницею. Про розклади поїздів щоденно повідомляє місцева влада.
Наразі військова адміністрація не має планів щодо централізованих планів евакуації жителів Харкова. Усі комунальні служби спільно з місцевою та військовою адміністрацією залишаються в місті.

Автор: Ольга Мінчук Джерело фото: РБК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх