Полтавський лікар в Антарктиді вакцинував полярників проти COVID-19

6.04.2022, 02:30 Переглядів: 749

 


12 полярників майже рік працюють на станції «Академік Вернадський» і до виїзду не встигли вакцинуватися проти коронавірусної хвороби.
Про це повідомили в Національному антарктичному науковому центрі 4 квітня.

Українські полярники щепилися першою дозою вакцини Comirnaty (Pfizer). Її для учасників експедиції надало Міністерство охорони здоров'я України. Щеплював полярників лікар-анестезіолог Андрій Хитрий із Полтави, який бере участь у 26-й Українській антарктичній експедиції.

До Антарктиди флакони вакцини доставив криголам «Ноосфера», який прибув 30 березня. На судні вакцини зберігали в морозильній камері за температури -78 °C.

Зимівники виїхали до Антарктиди в березні 2021 року і не встигли щепитися, бо кампанія з вакцинації проти COVID-19 в Україні тоді тільки починалася.

Найближчим часом полярники повертатимуться до України. За словами керівника експедиції Богдана Гаврилюка, вакцинація необхідна для захисту полярників, які тривалий час були ізольовані від зовнішніх контактів:

- Це дуже важливо для кожного зимівника, адже наша дорога в Україну проходить через пів світу, а після року в Антарктиді, без зовнішніх контактів, наш імунітет має значно меншу здатність протистояти вірусам.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх