Скільки Україна може отримати грошей на відновлення: радник президента назвав суму

2.04.2022, 16:47 Переглядів: 1 456

 

Про це Олег Устенко заявив в ефірі Національного телемарафону

Україна після закінчення війни зможе отримати на відновлення від 400 до 500 млрд доларів. Однак і цієї суми буде замало.

Про це заявив радник президента Володимира Зеленського з економічних питань Олег Устенко в ефірі Національного телемарафону

- Зараз ми можемо говорити про суму, яку Україна може отримати, між 400 і 500 мільярдами доларів, тобто ми говоримо про 2-2,5 наші річні валові внутрішні продукти. Проте все одно цього буде недостатньо, тому пошук додаткових коштів постійно триває, – заявив радник.

Є кілька джерел: допомога від західних партнерів, підтримка бізнесу, а також репарації з боку РФ, які можна отримати, наприклад, через суд.

- Ми розуміємо, що багато інвесторів підтвердили, що вони заходитимуть в Україну, але потрібно розраховувати на контрибуції та репарації, які ми отримуватимемо від Російської Федерації, – сказав він.

Устенко зазначив, що у суму контрибуцій та репарацій в обов'язковому порядку мають увійти активи російського Центробанку на суму 300 млрд. доларів, які вже заарештовані західними країнами. Ще близько 100 млрд доларів можна отримати, забравши заморожені активи найближчого оточення Путіна.

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх