Чому Україна не відкрила провадження проти путіна та чи буде він підсудним у Міжнародному суді?

28.03.2022, 17:10 Переглядів: 1 676

 

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова відповіла на це питання

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова пояснила, що Україна – це держава, яка поважає верховенство права. Тому, поки путін має функціональний імунітет, відкрити проти нього кримінальне провадження неможливо.

Про це Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила сьогодні, 28 березня, під час брифінгу в Медіа Центр Україна.

- Прокурор Міжнародного кримінального суду абсолютно незалежний. Тому, ми не знаємо, чи буде путін на лаві підсудних. Ми, з свого боку, зробимо все, щоб зібрати всі необхідні докази для цього. Україна не відкрила кримінальне провадження, бо в нього функціональний імунітет. У нас є велика справа, яка стосується збройної агресії рф і по цій справі ми маємо більше 200 підозрюваних. Це воєнні злочинці високого рівня – міністри, депутати, члени їхнього уряду, а також пропагандисти. Українські суди вже винесли свої рішення – арешт для цих людей. І тут вже питання до міжнародної спільноти, – наголосила вона.

Ірина Венедіктова додала, що українська прокуратура робить все, щоб дійти з найнижчих ланок російських військових до найвищих.

- У нас є перший підозрюваний, який бомбардував Харків. Через нього ми вийшли на іншого підозрюваного – генерала, який давав наказ бомбардувати Харків. Цинізм ситуації в тому, що він сам народився під Харковом, – сказала вона.

Також Генеральний прокурор зазначила, що наразі триває робота по збору доказів про застосування росією забороненої зброї та боєприпасів.

- Ми маємо докази в Одеській та Херсонській областях, де застосовуються касетні снаряди, там вже підтверджені випадки з усіма необхідними експертизами. А також докази в інших регіонах, де також застосована заборонена зброя. По Києву ми працюємо, – додала вона.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх