Роботодавець отримає 6500 грн компенсації за кожного працевлаштованого переселенця

22.03.2022, 16:54 Переглядів: 1 211

 

Уряд підготував низку рішень для підтримання економіки та внутрішньо переміщених осіб під час війни

В рамках підтримки економіки та працевлаштування внутрішньо переміщених осіб, уряд України запровадив програму компенсації витрат роботодавцям на зарплату кожній працевлаштованій особі, яка змушена була переїхати з власного регіону.

Про це повідомила перша віцепрем’єр-міністерка – міністерка економіки України Юлія Свириденко у Facebook.

За її словами, уряд активно працює над релокацією підприємств з областей, де ведуться бойові дії. Це забезпечує не тільки збереження існуючих робочих місць, але й відкриття нових вакансій у вже діючих бізнесах.

Наступним кроком підтримки бізнесу стане грошова компенсація роботодавцям, які працевлаштують внутрішньо переміщену особу.

- Саме в рамках підтримки створення робочих місць запроваджується програма компенсації роботодавцям витрат на зарплату працевлаштованих внутрішньо переміщених осіб у розмірі 6,5 тис. грн за кожного такого працівника протягом двох місяців, – заявила Свириденко.

Вона уточнила, що гарантією виплати буде укладений трудовий контракт з громадянином, який є внутрішньо переміщеною особою. Також необхідно буде зареєструвати дані про працевлаштовану особу через портал «Дія» або надати заяву до Державної служби зайнятості.

- Такий порядок діятиме під час воєнного стану та ще 30 днів після його завершення. Розраховуємо, що ці заходи допоможуть з одного боку зменшити безробіття, покращити добробут громадян, а з іншого – підвищити економічну активність бізнесу України, – підкреслила Свириденко.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх