Асоціація саперів України вважає, що близько 14% території країни потребує розмінування

22.03.2022, 17:13 Переглядів: 858

 

Підрахунки проводилися за допомогою геоінформаційного програмного забезпечення разом з оператором протимінної діяльності Demining Solutions

Після війни Україні потрібно буде не лише відбудовувати міста, а й зробити так, щоб ті райони, де велись бойові дії, стали безпечними для мирних жителів. За підрахунками 82 525 кв. км території України потребують розмінування, а це близько 14% від усієї території нашої країни.

Про це повідомляє Асоціація саперів України. Зазначається, що на такій території знаходяться різні вибухонебезпечні предмети і їх потрібно знешкодити а територію розмінувати.

За даними Асоціації, площа території країни становить 603,7 тисячі кв. км, і станом на 21 березня близько 14% цієї території підлягає розмінуванню. Для порівняння, це територія 97 таких міст, як Киї, або майже одна Австрія.

- Після перемоги ці території підлягатимуть гуманітарному розмінуванню! Цей тягар також ляже на плечі українців... Це лише попередні розрахунки, і ми продовжуємо роботу, - йдеться у повідомленні.

Підрахунки проводилися за допомогою геоінформаційного програмного забезпечення разом з оператором протимінної діяльності Demining Solutions.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх