Вони бомбили українські міста: брифінг полонених російських льотчиків. Пізнє каяття (оновлено)

11.03.2022, 15:23 Переглядів: 3 584

Один із них – Олексій Головенський - таки пов’язаний з Кременчуком

У агенції Інтерфакс розпочався брифінг трьох російсько-фашистських льотчиків

Збиті на Миколаївщині:

  1. Козлов Олексій Ігорович
  2. Головенський Олексій Сергійович.

Здійснювали польоти з метою розвідки та завдання удару по силах українських ППО.

  1. Криштопа Максим Сергійович Збитий над Харковом. Бомбив Харків.


«Навіщо нас посилають як м’ясо – незрозуміло»

 

Олексій Головенський, командир ескадрильї, майор 43-го штурмового авіаполку морської авіації, що базується в Саках розповів про те, які завдання виконував в Україні. З 23 лютого особистому складу полку був доведений наказ верховного головнокомандувача рф про вторгнення і захоплення України Із 24 числа полк приступив до бойових вильотів, маючи озброєння.

Він особисто з 24 лютого по 5 березня здійснив 7 вильотів. Про завдання розповів так: розвідка, виявлення радіотехнічних засобів, засобів ПВО України для подальшого подавлення. Виконував завдання як в акваторії Чорного, та і в акваторії Азовського морів. Авіація АР Крим також здійснювала з повітря підтримку російських військ під час вторгнення.

Полку була поставлене завдання підтримати морський десант, який висадиться в Україну. Усі вильоти виконувалися безпечно, так запевняло льотчиків командування. Керівництво доводило інформацію про те, що в Україні погана система ПВО.

- 5 березня 2022 року, отримавши черговий злочинний наказ по здійсненню бойових вильотів мене направили з аеродрому Саки… - розповів Головенський про той день, коли його збили на Миколаївщині.

Завдання, за словами Головенського, було те саме: розвідка, виявлення ПВО. У результаті протиповітряна оборона збила  його літак двома ракетами, він сам катапультувався.

- Із цього виходить, що моє керівництво направило мене як наживку, на смерть… ПВО в Украні працює, працює відмінно. Навіщо нас посилають як м’ясо – незрозуміло. Звертаючись до українського народу, хочу сказати, що я дуже шкодую, що опинився на вашій території… шкодую, що виконував злочинні накази, - заявив Головенський під час пресконференції.

Він звернувся до військових рф із закликом зупинитися. А командирів – одуматися і відвести війська, як на землі, так і в повітрі.

- Зі мною поводяться добре, хоча я й військовий злочинець,- констатував він. І визнав, що на даний час йде не знищення військових об’єктів, а «глобальна неконтрольована зачистка міст, де продовжують жити люди України.».

Льотчик попросив вибачення за свої дії в Україні. Як з'ясувалося, у нього не лише мати на Полтавщині, а й родичі дружини в розбомбленому російськими колегами Харкові. Доля цих родичів, за словами Головенського, йому наразі не відома.

Усі три льотчика просили вибачення, хоча визнавали, що пробачити їхні дії неможливо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх