Під час війни навчальних повітряних тривог не буває. Як діяти під час перебування на блок-посту?

11.03.2022, 11:59 Переглядів: 3 126

 

Про порядок дій під час оголошення повітряної тривоги вчергове нагадав очільник Кременчуцької РВА

Начальник Кременчуцької районної військової адміністрації Олег Лєднік на ранковому брифінгу нагадав, що під час війни навчальних повітряних тривог не буває. Усі вони справжні, бойові. Тож, якщо чути сигнали сирени, треба негайно спускатися у бомбосховище чи укриття. Якщо сигнал застав у магазині чи іншому місці, то треба шукати найближче укриття, адресу якої має підказати персонал магазину.

Теж саме стосується й тих, хто сигнал почув, знаходячись в автівці перед блокпостом. Автівку бажано покинути та спуститися до сховища.

- Те, що після усіх минулих тривог по місту не було завдано повітряного удару не означає що так буде завжди. Тож, усім необхідно дотримуватися встановлених правил й не нехтувати своїм життям та життям своїх близьких, - зауважив Олег Лєднік.

До речі, він нагадав жителям району, що під час дії воєнного часу на блокпостах треба виконувати вимоги щодо пред’явлення документів та огляду автівки, а не сперечатись через це. Це не тільки прискорює пропуск, а й забезпечує безпеку та спокій у районі. Начальник РВА зізнався, що інколи й йому доводилось показувати свій автомобіль, адже не всі, хто перебуває на блокпостах знає його в обличчя.

Згідно наказу начальника Кременчуцької районної військової адміністрації у районі офіційно встановлено 24 блокпоста, на яких чергують поліцейські, нацгвардійці та представники територіальної оборони. Наразі щось схоже на блокпости встановлено при в’їзді майже до кожного населеного пункту, де чергують чоловіки з місцевих громад.

- Вони виконують функцію спостереження, забезпечення спокою та виявлення підозрілих осіб. У разі необхідності, вони викликають поліцію, яка наразі прибуває дуже швидко, - пояснив Олег Лєднік.

До речі, за минулу добу у районі зафіксований лише один випадок мародерства, хоча й він скоріше схожий на звичайну крадіжку. Диверсійних груп ворога виявлено не було.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх