Втрати України від війни сягнули вже $100 млрд, США обіцяють виділити $50 млрд

10.03.2022, 18:53 Переглядів: 1 962

 

Такі дані сьогодні озвучив радник президента з економічних питань Олег Устенко

За два тижні війни Україна втратила половину ВВП. Близько 50% підприємств припинили роботу. Втрати економіки оцінюються у $100 млрд.

- За попередніми оцінками нашого офісу, активи, які ми втратили або активи, які були знищені, їх оцінка становить приблизно 100 мільярдів доларів США. Це дуже приблизні оцінки того, що ми вже втратили, - сказав Олег Устенко.

 Він також заявив, що війна повністю зупинила близько 50% українських підприємств. Друга половина заводів і підприємств зараз працює на межі своїх можливостей.

Раніше озвучувалися підрахунки, що через напад Росії лише транспортна інфраструктура України за два тижні зазнала збитків на $10 млрд.

 У Вашингтоні заявили, що виділить $50 млрд на гуманітарну допомогу українцям, які страждають від російської агресії. Кошти будуть виділені в рамках програми продовольчої допомоги. Про це сказала віцепрезидентка США Камала Гарріс під час спільної пресконференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

- Ми жертвуємо додаткові 50 мільярдів доларів, щоб допомогти реалізувати гуманітарну допомогу. Очевидно, що разом, солідарно, ми зробимо все, щоб забезпечити всі гуманітарні потреби, а також безпеку України та українського народу, — сказала Гарріс.

Віцепрезидентка зазначила, що США підтримують українців, які продемонстрували велику мужність і додала, що весь цивілізований світ розлючений, коли бачить, що відбувається в Україні з невинними дітьми, матерями, батьками, бабусями та дідусями – людьми, які тікають, залишають все, що у них було.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх