Під час евакуації з Ізюму росіяни завдали авіаудару, а евакуацію з Маріуполя окупанти зірвали

10.03.2022, 18:29 Переглядів: 1 546

 

Про це повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області

Попри зобов'язання російської сторони, під час евакуації мирного населення з Ізюму було завдано авіаудару.

- Віроломний ворог завдав авіаудару під час евакуації людей у місті Ізюмі. На щастя, ніхто з особового складу Ізюмського районного управління поліції та цивільного населення не постраждав, - повідомляє відділ комунікацій ГУ Нацполіції у Харківській області.

Як повідомив представник Ізюмської міськради Максим Стрельник, незважаючи на повне недотримання російською стороною зобов'язань щодо надання «зеленого коридору», сьогодні з міста вдалося евакуювати людей на 60 автобусах.

- В Ізюмі провели 60 автобусів для евакуації мирних жителів із російського полону. Ворог зовсім не виконує своїх зобов'язань щодо надання «зеленого коридору» для безпечного вивезення людей з міста. Маршрут, узгоджений для руху транспорту, постійно обстрілюється з усіх видів озброєння, зокрема ворожої авіації. Лише героїзм наших військових і добровольців дає змогу без жертв доставляти ізюмчан у Слов'янськ та Лозову, - написав Стрельник на своїй сторінці у Facebook.

Удень 10 березня голова ХОВА Олег Синєгубов повідомляв, що з Ізюма виїхали 44 евакуаційні автобуси, в яких перебуває приблизно 2 тисячі людей.

В той же час Маріуполь залишається заблокованим для евакуації та доставки гуманітарного вантажу. Про це повідомила віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук

- Маріуполь лишається повністю заблокований і для евакуації людей, і для гуманітарного вантажу. Там зараз ідуть бої між Горіхово і Пологи, наш гуманітарний вантаж знов повернувся в Запоріжжя, це вже четвертий день, коли ми не можемо довезти воду, необхідні ліки, і продукти, — сказала вона у телеефірі.

 

Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх