У Кременчуцькому військкоматі черги добровольців, готових захищати Україну

26.02.2022, 13:23 Переглядів: 4 957 Коментарів: 1

 

Сьогодні відправляють кілька команд резервістів у бойові частини

Біля входу до Кременчуцького районного ТЦК та СП (колишнього військкомату) зранку стояло більше півсотні чоловіків. Ще певна кількість добровольців знаходилась всередині військкомату та заповнювали документи.

Як повідомили журналісту «Кременчуцького Телеграфу», бажаючих поповнити лави захисників України наразі дуже багато. В першу чергу призивають та відправляють до бойових частин резервістів першої черги – тих, хто уклав контракт на проходження служби у резерві та тих, хто має бойовий досвід і був звільнений зі служби під час дії особливого періоду (з 2014 року) та віком до 40 років. Усіх інших готують на другу чергу для відправку до військ. Сьогодні у бойові частини відправляють кілька команд резервістів.

В той же час є проблеми по укомплектуванню команд по деяким дефіцитним військово-обліковим спеціальностям, зокрема медикам.

А от до батальйону територіальної оборони у військкоматі окрема черга і приймають майже всіх - головне нормальний стан здоров’я, бажання та вік від 18 до 60 років. Незважаючи на вчорашню заяву міністра оборони Олексія Резнікова, військкомат поки не отримав нормативних документів, які б дозволяли приймати на військову службу до тероборони чоловіків, старше 60-річного віку. Втім, тих з них, хто готовий стати на захист країни, записують до резервного списку, щоб у разі надходження дозволу з боку вищого командування, призвати до лав територіальної оборони й ветеранів.

Разом з тим деякі літні ветерани вже зараз самостійно гуртуються у добровольчі формування, щоб допомогати військовослужбовцям батальйону тероборони у разі потреби.

«Вчимось виготовляти «коктейлі Молотова» та готуємо інші засоби палкої зустрічі російських окупантів», - заявив один із командирів такої добровольчої групи, який за віковими параметами не може бути призваний на військову службу (прізвища редакція не називає).
Автор: Віктор Крук
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

81
26 лютого 2022 19:05

Хай Господь Благословить кожного Бійця! Слава Україні!


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх