«єСмартфон»: що саме пропонують літнім людям

17.02.2022, 08:28 Переглядів: 4 119 Коментарів: 3

 

Міністерство цифрової трансформації почне приймати заявки на смартфони вже з квітня, а пристрої почнуть роздавати влітку

У квітні вакциновані українці, старші 60 років, зможуть подати заявку на отримання смартфона від уряду. Детальніше про пристрої, які пропонують літнім людям, розповів заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб в інтерв'ю виданню «Dev.Україна». 

За словами пана Вискуба, проєкт зможе розширити покриття послуг «Дія» серед населення, а смартфони стануть стимулом для українців вакцинуватися. 

- Ми хочемо, щоб такі послуги, як «єСубсидія», стали доступні і літнім людям. Щоб вони не їхали їх оформляти в маршрутці в райцентр, а робили це на смартфоні в один клік, – зазначив він.

Міністерство цифрової трансформації почне приймати заявки на смартфони вже з квітня, а пристрої почнуть роздавати влітку. Нині Мінцифри обговорює з банками можливість роздачі мобільних телефонів у відділеннях: там охочих зможуть проконсультувати та допоможуть встановити SIM-карту.

Наразі ведуться переговори з Samsung та ще однією вітчизняною компанією, одна з них пропонує створити унікальні спецсмартфони.

За словами Олексія Вискуба, вартість пристроїв не повинна перевищувати 5 тисяч гривень, а в ідеалі - 4 тисячі гривень. Смартфони матимуть функцію NFC, але eSIM вирішили прибрати через значне здорожчання вартості. SIM-карти для прив'яжуть до ІМЕІ та реєструватимуть за паспортом.

- Мобільні оператори пропонують нам встановити спеціальний додаток, який дозволить контролювати незмінність користування пристроєм. Це один з підходів, - розповів заступник міністра.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

114
17 лютого 2022 10:20

А чего слабо с eSIM ? Будет очередной аля китайский одноразовый бабушко фон, один звонок сделал и телефон сломался.... 


12 3
222
17 лютого 2022 11:32

За чей счёт банкет?


10 0
208
17 лютого 2022 12:34

Получается телефон будет завязан на одного пользователя- его сим-карту, паспорт. Чтобы телефон не продали. Китайцы наклепают смартфонов с любым названием под ваш заказ хоть тысячу штук, хоть контейнерами. Вопрос что за качество получат пенсионеры за 4 тыс нашего папіру. Представляю себе очереди в банки за шаровым телефоном. :) Летом на солнце. Но надо выстоять, а вдруг закончатся. Желательно в государственном приватбанке, там пенсионеры привыкли толпиться.


9 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх