Богдан Лазоренко: «Мова не про можливу загрозу, а про вторгнення, яке триває вже 8 років»

16.02.2022, 11:00 Переглядів: 6 235

 

Текст звернення депутати побачили за 20 хвилин до початку засідання сесії

У вівторок під час пленарного засідання позачергової сесії Кременчуцької міської ради депутати проголосували за низку надважливих рішень, пов’язаних зі зміцненням обороноздатності військових формувань, що розміщуються на території Кременчуцької територіальної громади. Так відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву» міські ради згідно зі своїми повноваженнями забезпечують належне фінансування заходів територіальної оборони. 

Депутати «Європейської солідарності» під керівництвом голови фракції Богдана Лазоренка одноголосно підтримали рішення щодо невідкладного прийняття і затвердження Програми розвитку територіальної оборони Кременчуцької міської територіальної громади. Нагадаємо, що тижнем раніше саме за ініціативи і пропозиції депутата Кременчуцької міської ради Богдана Лазоренка, який звернувся до голови Кременчуцької районної ради, відбулася стратегічна нарада голів об’єднаних територіальних громад району з командиром окремого батальйону тероборони Вадимом Проценком. 

Вчора ж депутати проголосували за виділення коштів Центру спеціальних операцій боротьби з тероризмом СБУ, військовій частині 3059 Національної гвардії України, військовій частині А1546 Міністерства оборони України. Кожен із підрозділів отримає по одному мільйону гривень. Що ж стосується батальйону територіальної оборони, то на поліпшення його матеріально технічної бази депутати скерували майже 4,5 мільйона гривень. Саме ці кошти мають дозволити військовим придбати все необхідне, підвищивши бойову готовність для повноцінного виконання поставлених задач. 

Разом з тим, депутати проголосували за звернення до мешканців Кременчуцької міської територіальної громади у зв‘язку з ситуацією, що склалася на тлі загрози військового вторгнення на територію України з боку Російської Федерації. Саме з таким запропонованим міською владою формулюванням категорично не погодився депутат Лазоренко, запропонувавши відповідні правки до тексту звернення. 

Слід зазначити, що сам текст звернення депутати побачили за 20 хвилин до початку засідання сесії. Його ж авторами, як повідомив міський голова, виступили його заступниця Ольга Усанова і представники «ситуативного керівництва». Про кого йшла мова, зрозуміти було важко, як і те, вказівки якого саме керівництва виконує наш міський голова. Інше, що викликало обурення Богдана Лазоренка, стало пояснення Малецького, що звернення написано має бути «зваженим» і не давати тих оцінок, формулювань і термінології, які в дипломатичній площині будуть неправильно трактовані. Чиї почуття боїться образити міський голова, теж зрозуміти так і не вдалося. 

Богдан Лазоренко:

- Речі потрібно називати своїми іменами. Під час засідання сесії я вніс правку до тексту звернення відносно того, що немає загрози, а є вторгнення, яке триває вже 8 років. Мова також про вторгнення, не «з боку Російської федерації», а російського окупанта на територію України. Важко переоцінити значення слів, враховуючи кількість загиблих, які віддали своє життя за Україну у боротьбі з ворогом. Огидно також чути репліки Малецького, що звернення написане дипломатичною мовою задля уникнення провокацій і неправильного трактування вжитих висловлювань. В той час, коли мешканці міста чекають конкретних відповідей і бажають бути впевненими в тому, що очільники міста тримають ситуацію під контролем, репліки про звернення, яке було написане з урахуванням «ситуативного керівництва», виглядають, як мінімум, підозріло. Також складно зрозуміти, яке відношення має відверте вихваляння Президента Зеленського в тексті документа, адресованого містянам. Ми добре пам’ятаємо, що в той час, коли представники спецслужб цивілізованого світу публікували розвіддані про наступ ворожої техніки, головнокомандувач спокійнісінько відпочивав на гірськолижному курорті в Буковелі. 
Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх