ДПА-2022: чи здаватимуть учні 11-х класів випускні іспити

11.02.2022, 15:40 Переглядів: 3 742

 

МОН спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій шукає рішення щодо проведення державної підсумкової атестації та відстежує показники захворюваності на COVID-19 у різних областях

Наразі випускники 11 класів, батьки та освітяни мають чимало запитань стосовно цьогорічного складання ДПА - адже досі невідомо, чи доведеться школярам складати іспити. Ситуацію прокоментував міністр освіти та науки Сергій Шкарлет на своєму Telegram-каналі.

Зараз МОН спільно з Комітетом із питань освіти, науки та інновацій шукає рішення щодо проведення державної підсумкової атестації та відстежує показники захворюваності на COVID-19 у різних областях.

Відповідно до Закону України «Про повну загальну середню освіту» учні мають пройти державну підсумкову атестацію за кожний рівень повної загальної середньої освіти з державної мови, математики та інших предметів. При цьому законодавством не передбачено звільнення від проходження ДПА у 2022 році з одного чи декількох предметів. Також Закон не звільняє від проходження ЗНО здобувачів освіти, які планують вступати до закладів вищої освіти у 2022 році.

Але, враховуючи ситуацію з поширення коронавірусу, попередні два роки Верховна Рада України ухвалювала рішення про звільнення від ДПА учнів 11 класів.

- Наразі тривають активні консультації та обговорення щодо цьогорічної атестації. Рішення, на моє переконання, має бути виваженим, ґрунтуватися на консолідованій позиції освітян, депутатів, експертів МОН, а також рекомендаціях МОЗ.

Очікую, що найближчим часом на засіданні профільного комітету ВРУ ми остаточно вирішимо це питання, - написав міністр.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх