Кременчужанка Олена Донець проходить вартісне лікування в очікуванні пересадки печінки

13.02.2022, 12:01 Переглядів: 5 901 Коментарів: 3

 

Терміново потрібна допомога

До редакції Телеграфа звернулася кременчужанка Надія Донець, мама якої потребує пересадки печінки. У жінки діагнозували цироз печінки, сама трансплантація безкоштовна, але на підтримку та обстеження потрібні кошти. 

- У мами цироз печінки 4 стадії. Потрібно стати на лист очікування на трансплантацію у Києві. Сама трансплантація безкоштовна, але до неї потрібно понад 30 000 грн на обстеження. За це ми навіть і не мріємо, а ось кожні три тижні прийом у лікарів, аналізи та ліки по життєво по 800 грн за два листки, потягнути вже не можемо, - розповіла донька Надія Донець. 
Реквізити для допомоги 
Картка: 5167 8020 1355 2663 (Надія Донець). У призначеннях платежу вказати - на лікування. 
 
 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

0
8 лютого 2022 20:34

Найшвидшого одужання жіночці.

Є декілька питань. 1) Чому первинна консультація і УЗД були в платній недешевій клініці? Через сімейного лікаря безкоштовно (це реально так, перевірено на власному досвіді). 2) Марина Леонідівна має значний досвід, але прописувати півсторінки фуфломіцинів при звичайному ГРВЗ за гранню добра і зла. Деякі інші лікарі не гидують виписувати БАДи і гомеопатію на тисячі гривень там, де вони потрібні від слова ніяк (думаю, сидять на відсотку в аптеках). Це теж на власному досвіді. Коли прямо говориш, що знаеш про гомеопатію і БАДи з фуфломіцинами, вони просто зачеркують їх в рецепті. Це називається "на лоха" і "прокотило/не прокотило". Агов, лікарі, ви там взагалі обанати чи як? 

Сегодня в облздраве *** отметили: все обследования УЗИ в больницах Кременчуга на оборудовании, закупленном за средства Мирового банка, проводится ТОЛЬКО бесплатно. И не важно, откуда направлен пациент – от семейного врача или узкопрофильного специалиста.

Если с пациентов кто-то требует деньги за такое обследование необходимо немедленно сообщить администрации больницы, в горздрав по номеру телефона 73-94-55, в облздрав по номеру телефона (0532) 60-77-09. Также можно обратиться на горячую линию Кабмина по номеру телефона 15-45 или облздрава 0-800-50-50-32.

Тобто, чому ви витрачаєте гроші на послуги, які є безкоштовними?

За які саме обстеження треба сплатити понад 30000 грн? 


6 3
1 179
9 лютого 2022 09:25

Цитата: M D
1) Чому первинна консультація і УЗД були в платній недешевій клініці?

Тому шо по направленню сімейного лікаря на безоплатне УЗД попадете не раніше, ніж через три-чотири тижні. 

А якшо попадете, (як бачив я особисто) у порівнянні з ЄМ то не УЗД, а Бог зна шо. Повозюкала мовчки три хвилини по порожнині і дасідання...

Після безкоштовного УЗД від сімейного лікаря висновок вміщюється на клаптику паперу розміром з тролейбусний квиток. Де рукою "лікарським" розчерком нацарапано таке шо не розібрать.

А у ЄМ роздруківка повна на А4 з зазначенням розташування, розмірів та станом усіх внутрішнішніх органів. 

Ви серьйозно думаєте, з таким діагнозом є час гаяти його на безкоштовну дурню?


7 1
0
9 лютого 2022 13:13

Цитата: evil

Тому шо по направленню сімейного лікаря на безоплатне УЗД попадете не раніше, ніж через три-чотири тижні

На 8-й день потрапите на безкоштовне УЗД. Інфа з перших рук (є направлення з датою, якшо шо).

Після безкоштовного УЗД від сімейного лікаря висновок вміщюється на клаптику паперу розміром з тролейбусний квиток. Де рукою "лікарським" розчерком нацарапано таке шо не розібрать.

Знову ж таки, зараз проходжу обстеження. Одне специфічне дослідження (досить поширене) зроблено і розписано на бланку A6 безкоштовно в комунальному закладі тим же спеціалістом, що приймає ї в платній (назв не приводжу, бо деанон не потрібен).

Ви серьйозно думаєте, з таким діагнозом є час гаяти його на безкоштовну дурню?

Діагноз навіть після платних треба перевіряти. Я не спеціаліст, але там більше по шлнково-кишковому тракту діагнози. Можливо, тут є спеціалісти, що розшифрують інше. 

Зрозумійте, я не проти оплатного лікування. Але у нього задача не вилікувати хворого, а зробити так, щоб хворий залишив якомога більше грошей в клініці. Тобто вважаю розумним скептично дивитись на діагнози і результати досліджень ПЛАТНИХ медзакладів з метою оптимізації витрачених коштів. Ну і якщо є можливість зробити якісь дослідження безкоштовно, то нею варто скористатись. Поки що це діє. Поки що.  


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх