Усім військовослужбовцям обіцяють суттєве підвищення грошового забезпечення вже цього року

1.02.2022, 14:54 Переглядів: 2 822 Коментарів: 3

 

Додаткове — з наступного року

Сьогодні, 1 лютого, Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №36/2022 «Про першочергові заходи щодо зміцнення обороноздатності держави, підвищення привабливості військової служби у Збройних Силах України та поступового переходу до засад професійної армії».

У ньому, зокрема, дається доручення Кабміну підготувати та внести на розгляд Верховної Ради України законопроєкти щодо змін до держбюджету на 2022 рік для фінансування поступового протягом поточного року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України до рівня, визначеного указом Президента від 30.12.2021 року №688/2021 «Про додаткові заходи із забезпечення соціальних гарантій військовослужбовців Збройних Сил України». Нагадаємо, що ним передбачалося встановлення з 1 січня 2023 року мінімального розміру грошового забезпечення військовослужбовців на рівні не менше двократного розміру мінімальної заробітної плати (наразі це 13 тисяч грн: 6500 грн х 2).

А Міністерству оборони України доручається протягом наступного року збільшити грошове забезпечення військовослужбовців ЗСУ, які укладають довготермінові контракти, до рівня не менше трикратного розміру мінімальної заробітної плати. Для цього буде передбачено збільшення терміну дії контрактів на проходження військової служби, які наразі складають 3 роки для солдатів, сержантів, та 5 років — для офіцерів.

В Указі також йдеться про прискорення розробки та внесення на розгляд Кабінету Міністрів  проекту концепції забезпечення житлом військовослужбовців Збройних Сил України та членів їх сімей, передбачивши запровадження спеціальної накопичувальної програми для отримання військовослужбовцями власного житла.

Автор: Віктор КРУК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

383
1 лютого 2022 15:17

щодо змін до держбюджету на 2022 рік для фінансування поступового протягом поточного року підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних Сил України до рівня, визначеного указом


 это так же как с учителями и медиками. Я вам повышу, но как нибудь постепенно и не всем и это не точно....все как обычно у товарища бедосика. Учитывая, что численность ВСУ определяется Законом, а финансирование бюджетом, какие указы????


9 3
24
1 лютого 2022 16:09

медикам він вже обіцяв "суттєве підвищення". і вчителям по 4тищ.доларів. хто йому взагалі вірить? звичайна популістична заява, цирк на дроті.

 

 


12 2
228
1 лютого 2022 18:11

Ну так, можливо в когось коротка пам'ять, але згадаємо чим скінчилися попередні обіцянки про зарплатню, посадки, кінець війни і т.д. Коли вся ця утопічна маячня прогнозовано не відбулася, то розчарованому серіальному електорату була дана чітка відповідь на усі питання: "президент просто не має на це законних повноважень" smile

а так би він звичайно все це зробив, безсумнівно (сарказм)


5 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх