ФОПи зможуть подати річну декларацію в застосунку «Дія»

25.01.2022, 08:28 Переглядів: 1 180 Коментарів: 2

 

Зробити це можна в декілька кліків - не треба наймати бухгалтера або купляти платний сервіс

У додатку «Дія» тепер можна подати річну декларацію ФОП для 1-3 груп. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров на своєму Telegram-каналі 22 січня.

Подати річну декларацію можна в декілька кліків - не треба наймати бухгалтера або купляти платний сервіс.

Як подати декларацію ФОПам 1 та 2 груп:
  • У застосунку «Дія» виберіть Послуги - Податки ФОП - Декларації;
  • Введіть суму доходу за рік та контактні дані;
  • Дія заповнить дані про ЄП та ЄСВ. Усі дані та суми редагуються. Тому уважно все перевіряйте та виправте, якщо знайдете помилку;
  • Підпишіть декларацію Дія.Підписом.
Як подати декларацію ФОПам 3 групи:
  • У застосунку «Дія» виберіть Послуги - Податки ФОП - Декларації;
  • Декларація заповнюється за принципом всіх попередніх періодів - потрібно внести суму доходу лише за 4 квартал. «Дія» зробить запит до Податкової на декларацію за три інші квартали і підтягне суму доходу за 9 місяців;
  • Сума податку до сплати вираховується автоматично, так само, як і дані про Єдиний соціальний внесок;
  • Відредагуйте дані та суми в декларації;
  • Підпишіть Дія.Підписом.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 457
25 січня 2022 12:35

А как вом новый налоговый закон в действии?все заметили, что картой теперь не сильно расчитаешься в маленьких магазинчиках? Покращилы.



Покращення триває.....Здорожчання спричинене низкою чинників. Перш за все, це урядове збільшення з січня 2021 року тарифів на електроенергію через скасування пільгового тарифу (+36,6 %), водопостачання (+10,9 %), водовідведення (+17,3 %), підвищення цін на енергоносії, плати за оренду приміщень та комунальних послуг в цілому, рівня заробітної плати працівників, транспортних витрат, зокрема, бензину А-95 (+22 %) тощо.

 

Підвищення витрат за вказаними напрямами змусило виробників збільшити вартість харчової продукції. Відтак, індекс інфляції на споживчому ринку України в 2021 році зріс удвічі – до 10. З урахуванням граничних торгових націнок, максимальна ціна на "звичайний" бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 34,25 грн/літр, на "звичайне" дизпаливо – 33,84 грн/літр. Егегей!!! Хоть посмеемся теперь! Хужеж не стало,да? 


2 2
1 457
25 січня 2022 15:38

"В первом полугодии 2022 года сохранится тенденция повышения цен на основные виды мяса – говядину, свинину и мясо птицы – как минимум, на 15-20 %", - прогнозируют в Институте агроэкономики.

"В ближайшее время доля стоимости энергоресурсов в производстве хлебобулочных изделий вырастет с 5-7 % до 15-20 %. С учетом инфляционного фактора это приведет к дальнейшему подорожанию хлеба и хлебобулочных изделий на 10-25 %", - сказала эксперт.

По ее словам, в начале января 2022 года подсолнечное масло стоило в среднем 61,43 грн/л. Ожидается постепенное увеличение отпускной цены семян подсолнечника, что отразится на росте цены подсолнечного масла. К августу 2022 года этот вид агропродукции может подорожать в пределах 20% – до 75 грн/л.

"Ожидается, что потребительская цена на гречневую крупу может вырасти на 15-20 % и превысить 65 грн/кг, на крупу ячневую – на 10-12 % (18 грн/кг), на пшенную – на 10-15 % (20 грн/кг)", - подытожила эксперт.


1 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх