Кременчуцька ЦРЛ змінила назву, але за неї досі йде війна в судах

18.01.2022, 12:15 Переглядів: 4 064 Коментарів: 1

 

Поки що лікарня змінила назву на «Кременчуцька міська лікарня планового лікування», згодом їй хочуть присвоїти ім'я лікаря Дімари

18 січня сесія Кременчуцької міської ради більшістю голосів перейменувала Кременчуцьку ЦРЛ на комунальне некомерційне медичне підприємство «Кременчуцька міська лікарня планового лікування». Також внесли зміни до статуту лікарні.

Проти цього рішення виступив депутат Богдан Лазоренко. Він зауважив, що 16 грудня 2021 року Полтавський господарський суд визнав незаконним та скасував рішення про передачу ЦРЛ територіальній громаді Кременчука.

- Тому я хотів би дізнатися, що несе за собою це рішення, яке ми приймаємо, і чому міська рада знову починає «грати в наперстки», - заявив Лазоренко.

Його позиція — дочекатися остаточного рішення суду і не ухвалювати рішення про зміну найменування лікарні. Такої ж думки дотримується депутатка Лариса Гориславець.

Проте керівник юридичного департаменту Валерій Мирошніченко вважає, що ухвалюване міською радою рішення не суперечить судовому. Крім того, він зазначив, що міська рада звернулася до адміністративного суду з приводу рішення по ЦРЛ.

Міський голова Віталій Малецький просив проголосувати за рішення. За його словами, воно визначає напрямок роботи ЦРЛ.

- Ми інтегруємо лікарню в медичний простір Кременчука, - сказав він.

Крім цього, мер поінформував, що є ініціативна група, яка пропонує назвати ЦРЛ іменем лікаря Дімари*. Але наразі це питання в розробці. Поки що сесія його не розглядає.

Після голосування щодо зміни назви ЦРЛ на «Кременчуцька міська лікарня планового лікування» Богдан Лазоренко заявив, що оскаржить рішення сесії міськради у суді — так само, як оскаржив рішення по реорганізації бібліотек.

Нагадаємо, на приміщення ЦРЛ претендує Кам'янопотоківська сільська громада — у суді оскаржує передачу районної лікарні Кременчуку.


*Дімара Михайло Васильович (1876-1979) — визначний кременчуцький лікар, Почесний громадянин Кременчука. Був завідувачем терапевтичного та інфекційного відділень, потім — головним лікарем Кременчуцької першої міської лікарні. Зробив багато для її розвитку. Завдяки йому в лікарні з'явилося повноцінне інфекційне відділення, лабораторії і навіть патологоанатомічний музей.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

735
18 січня 2022 15:35

Вже тоді краще ім. Ляха - не менш видатний головний лікар ЦРЛ, збудувавший два головних корпуси лікарні і зібрав найкращий медперсонал в місті (на свій час), який нажаль виходить на пенсію.


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх