Не всіх жінок візьмуть на військовий облік: список професій переглянуть «в бік здорового глузду» (доповнено)

24.12.2021, 11:33 Переглядів: 4 151 Коментарів: 5

 

Це питання голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки вже обговорив з міністром оборони, адже в списку є професії, які дійсно не знадобляться ЗСУ

Список професій, представниці яких мають стати на військовий облік, планують скоротити. Про це 23 грудня заявив Олександр Завітневич, голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки на своїй Facebook-сторінці.

Наказ, прийнятий 17 грудня, передбачає, що жінки, які мають спеціальність та (або) професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

За словами пана Завітневича, така норма була і раніше.

Але так сталося, що цей перелік юстувався і коли він вийшов, ми побачили, що список є дуже великим. Вранці обговорили це питання з міністром оборони Олексієм Резніковим і дійшли згоди, що перелік буде переглянуто в бік зменшення та здорового глузду, бо там є професії, які дійсно не знадобляться Збройним Силам та іншим військовим формуванням, - йдеться у повідомленні.

Доповнено

За інформацією мультимедійної платформи «Укрінформ», жінок не будуть мобілізувати без їхньої згоди. Про таке повідомив начальник управління персоналу штабу Командування сухопутніх військ ЗСУ Роман Горбач під час брифінгу в Києві.

Він зазначив, що протягом усіх хвиль мобілізації, що відбувалися в Україні, до військової служби призвали майже 200 тисяч осіб, у тому числі й жінок. Горбач підкреслив, що особи жіночої статі були мобілізовані виключно з їхньої згоди. Він запевнив, що такий алгоритм застосують і до жінок, які стануть на військовий облік згідно наказу Міністерства оборони № 313.

- Жінок призивали до мобілізації, але жодна жінка не потрапила на службу без особистої згоди. Моменту, якого варто боятися, тут немає, - додав начальник управління персоналу штабу КСО ВСУ.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

642
24 грудня 2021 11:57

Яка влада - такі й дії...


43 4
1 179
24 грудня 2021 12:20

Иными словами:

При посещении туалета сели на унитаз не снимая исподнее. Со всего размаха плеснули в панталоны. И только потом, осознав какой-то липкий зловонный дискофорт, решили труселя таки снять...


38 12
61
24 грудня 2021 12:46

В зелёном домике одни комики....


33 2
150
24 грудня 2021 13:22

Нащо ви жінок чіпаєте зі своєю армією?

 

Смотрите, чтоб из-за подобных действий, ваш народ не развернулся против вас...


28 4
161
24 грудня 2021 14:25

Професіі переглянуть. Добре. А вік призивний ДО 60  РОКІВ переглянуть??? Ну який з жінки в 58 років воїн? Ну нехай в штабі у відділі кадрів - так. Але в штабах на всіх жінок місця не вистачить...


27 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх