Верховна Рада запровадила е-посвідчення ветерана

16.12.2021, 09:03 Переглядів: 1 173

  

Рішення підтримали 310 народних депутатів

Верховна Рада на засіданні 14 грудня підтримала в цілому законопроєкт №5694, який передбачає створення Єдиного державного реєстру ветеранів та електронного посвідчення ветерана. Це рішення підтримали 310 народних депутатів. Депутати з Кременчука Юрій Шаповалов та Олексій Мовчан - проголосували «за».

Документ передбачає створення електронної бази даних про українських ветеранів, яких, за оцінками авторів законопроєкту, нараховується близько 1,2 мільйона. Вести цю базу буде Міністерство у справах ветеранів. Вона дозволить автоматизувати обмін інформацією про ветеранів між органами влади.

У базі міститимуться відомості, на основі яких формуватиметься електронний аналог посвідчення ветерана війни. Електронне посвідчення ветерана, йдеться в законопроєкті, буде повним аналогом паперового посвідчення і може використовуватися для отримання ветеранських пільг і під час звернень до органів влади.

У листопаді 2021 року віцепрезидент Apple Марк Леннон повідомив, що Міністерство у справах ветеранів співпрацюватиме з американською компанією щодо діджиталізації українських ветеранських сервісів та розвитку системи психологічної реабілітації.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх