П'ять кременчуцьких шкіл під загрозою закриття через недотримання правил пожежної безпеки

11.12.2021, 08:20 Переглядів: 4 398 Коментарів: 1

 

На кожну школу потрібно виділити 1,5-3 млн грн

П'ять кременчуцьких шкіл (ліцеї №4, 11, 17 та гімназії №19, 31) можуть закрити через недотримання правил пожежної безпеки. Справа в тому, що працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій провели рейди по навчальних закладах нашого міста – і от п'ять із них не пройшли перевірки. Через це рятувальники подали позови до суду, зараз їх розглядає Полтавський окружний адміністративний суд. Це обговорювали на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів.

Голова бюджетної комісії Олександр Плескун запитав у директора департаменту освіти Геннадія Москалика, чи передбачають у проєкті бюджету на наступний рік кошти на оснащення цих шкіл протипожежною сигналізацією.

- Бюджетний запит є. Але запропонованих коштів нам для капітальних видатків явно не вистачить, - слова головного освітянина.

Очільниця департаменту фінансів Тетяна Неіленко підтвердила, що грошей і справді недостатньо.

Олександр Плескун запитав, якщо ці ліцеї та гімназії закриють, що робити далі, розподіляти дітей між іншими школами?

- Получається, да... - відповів Геннадій Москалик та додав, що у такому випадку переводитимуть учнів у найближчі навчальні заклади.

Пан Плескун зазначив, що це критична ситуація, і потрібно питання вирішувати якомога скоріше, тому слід обговорити його на бюджетній сесії 16 грудня та передбачити кошти у міському бюджеті на сигналізацію.

- В першу чергу це безпека людей, а потім уже все інше, - сказав він.

Сума немала – на один корпус школи потрібно виділити 1,5 млн грн. У деяких школах сигналізації немає у двох корпусах, тоді сума виростає до 3 млн грн.

На засіданні йшла мова про те, до Кременчук звернувся до Міністерства освіти і науки України, до Президента, щоб ці кошти виділили з державного бюджету. Поки що відповіді на цей лист Кременчук не отримав.

- Але їм так не болить ТАМ, як нам ТУТ, – наголосив Плескун. – Це наші діти! Я кажу про те, що ці кроки недостатні, і нам потрібно вирішувати тут, самим на нашому рівні. Якщо ми закриваємо очі, то це неправильно. Якби ми виділили хоч на 2-3 школи, а на 5 не змогли, я б якось зрозумів. А якщо ми ні на одну школу не виділяємо, то взагалі про що ми кажемо?

Він дав доручення департаменту освіти на Тетяні Неіленко надати пропозиції на сесію, щоб гроші на протипожежні заходи внесли в бюджет на наступний рік.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: temporary.odessa.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

680
13 грудня 2021 12:59

Але запропонованих коштів нам для капітальних видатків явно не вистачить

А на фиолетовую газету мЭра есть. А у прокуратуры и вопросов никаких нет)


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх