У родичів, які хотіли відвідати хворого у неврології Першої лікарні, вимагали ПЛР-тест

9.12.2021, 17:27 Переглядів: 4 692 Коментарів: 4

 

Сертифікат про вакцинацію в «Дії» не став підставою, щоб їх пропустили

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернувся кременчужанин Віктор. Він розповів, що родичі його друга, який потрапив в неврологічне відділення Першої міської лікарні ім. Богаєвського, хотіли відвідати хворого, але їм сказали, що потрібен негативний ПЛР-тест. Сертифікат про вакцинацію в «Дії» не став підставою, щоб їх пропустили.

За коментарем ми звернулися до заступниці директора з медичної частини цього медзакладу Вікторії Виповської, щоб з'ясувати, які зараз умови відвідування пацієнтів у стаціонарі.

Пояснення нам надав юрист лікарні, і воно наступне. На період дії постанови КМУ «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», у Кременчуцькій першій міській лікарні ім. О.Т. Богаєвського вживаються обмежувальні протиепідемічні заходи. Вони спрямовані на недопущення поширення COVID-19 серед пацієнтів лікарні.

Відвідування хворих у відділенні (палаті) здійснюються за умови вимірювання температури, використання маски та за наявності сертифікату про вакцинацію або негативного тесту на COVID-19.

Крім того, інформацію про стан здоров’я, порядок лікування пацієнта близькі і родичі можуть дізнатись у лікуючого лікаря, при цьому наявність паспорту вакцинації або негативного тесту на COVID-19 не обов’язкова.

Вікторія Виповська пояснила, що у ковідний шпиталь родичів взагалі не пускають, в інші відділення близькі та рідні хворих заходити можуть. Проте вона повідомила, що близько 30% від госпіталізованих пацієнтів з інсультами хворіють на коронавірусну інфекцію. А це вкрай небезпечна комбінація, яка може призвести до смерті, особливо, якщо людина не може вставати з ліжка. Якщо у відвідувачів є сертифікат про вакцинацію, ще не означає, що вони не хворі на COVID-19, і можуть навіть переносити його безсимптомно. А отже наражати на небезпеку родичів, до яких приходять.

Щодо конкретного випадку, про який розповів нам Віктор, Вікторія Виповська відповіла, що, можливо, працівник на посту перестрахувався. І додала, що близькі можуть звернутися повторно, у разі необхідності до завідувача відділенням, і якщо вони виконають умови, вказані вище, то зможуть пройти.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

1 658
9 грудня 2021 18:12

Цитата: 
Якщо у відвідувачів є сертифікат про вакцинацію, ще не означає, що вони не хворі на COVID-19, і можуть навіть переносити його безсимптомно.


Логически подумать тогда все привитые являются носителями ковида.И если не привитый сразу сляжет на койку,то привитый и дальше будет разносить по городу.Печальная перспектива для жителей города.

 

 


39 7
601
9 грудня 2021 19:21

Зав.відділення зодня здає ПЛР тест?-адже він так само як і ми всі купує хліб і ковбасу в маркеті, і легко може принести вірус до лежачих інсультників


47 3
4 365
1
9 грудня 2021 19:26

Цитата: Чувааак
купує хліб і ковбасу в маркеті,
ну так надо еще в маркетах ксиву о вакцинации требовать


12 17
208
10 грудня 2021 12:17

Неврология в первой городской. Черствые бездушные медики были. Мама там с инсультом была. Лечащего врача попробуй найди. Представляю как им сейчас удобно прикрываться ковидом. Чтобы меньше родственники мешали. Хотелось бы надеяться что изменилось что-то к лучшему, да вот не верится.


6 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх