Вперше за 17 років рівень води в Кременчуцькому водосховищі впав до мінімуму

9.12.2021, 10:01 Переглядів: 4 046 Коментарів: 7

 

Гідроелектричні станції працюють у повну силу

Рівень води в найбільшому водосховищі в Україні – Кременчуцькому – нижчий на 40 сантиметрів, ніж торік. Причини дві – зміни в кліматі та ситуація в енергетиці. Про це розповів керівник Черкаського міського рибоохоронного патруля Віктор Іванько в коментарі Суспільному.

- Насамперед, змінюються кліматичні умови. Але головне те, що ці водосховища регулюються за рахунок гідроелектростанцій. Нині непроста ситуація в енергетиці. Гідроелектричні станції працюють у повну силу. Для того, щоб вони працювали треба вода. Тому рівень води знижується.

Рівень води, додав він, обраховують за спеціальною системою – від середнього рівня Балтійського моря. Цифри записують до журналу з 2004 року. І відтоді це найнижчі показники.

- Нині цей показник 78,72 сантиметра по Балтійській системі. Це найнижчий рівень за 17 років.

Начальник регіонального офісу водних ресурсів Черкащини Микола Шведенко зауважив, що рішення щодо рівня води в Дніпрі ухвалює Міжвідомча комісія. 

- Міжвідомча комісія встановлює рівні. От вони й прийняли таке рішення. Мабуть, якісь були обґрунтування, подавали якісь пропозиції, – зауважив керівник Черкаського управління захисних масивів Дніпровських водосховищ Олександр Бовсуновський.

На сайті Держагентства водних ресурсів опублікували рішення Міжвідомчої комісії. Там зазначено, що “дефіцит потужностей в ОЕС компенсується гідроелектростанціями”, тому “Кременчуцьке водосховище спрацьоване на 35 см”.

За словами еколога Олександра Спрягайла, такі коливання несуть шкоду: це може призвести до загибелі водних мешканців, що водяться на мілинах:

- Саме водосховище величезне, але площа мілин на ньому теж дуже значна, це близько 45 тисяч гектарів. Це території з глибинами менш ніж два метри. Там збирається риба та інші мешканці водойм.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

642
9 грудня 2021 10:36

"Рівень води в найбільшому водосховищі в Україні – Кременчуцькому – нижчий на 40 сантиметрів, ніж торік. Причини дві – зміни в кліматі та ситуація в енергетиці. Про це розповів керівник Черкаського міського рибоохоронного патруля Віктор Іванько в коментарі Суспільному."

Клімат добавив, щоб з роботи не звільнили? Бо зараз єдина причина - "повна дупа" в енергетиці завдяки діям КОманди ЗЕЛенського!


27 15
601
9 грудня 2021 11:02

Цитата: Кавоман
Клімат добавив, щоб з роботи не звільнили? Бо зараз єдина причина - "повна дупа" в енергетиці завдяки діям КОманди ЗЕЛенського!
"повна дупа" лайна лише в тих чия зарплата залежить від того на скільки гарно те лайно вильється в коментарях.

 

Це штатна ситуація. Вода і нижче опускалась. Гарний показник - Чигиринська дамба в Стецівці. Вода там опускається не меньше ніж на 3 метри, оголяючи дно плавнів


7 14
4 385
1
9 грудня 2021 12:08

Цитата: Чувааак
штатна ситуація
вы на водохранилище хоть бывали нашем? Поедте посмотрите уровень . Если станет лед и зимой будут так колыхать, рыбе амба. Я лично такого уровня низкого не помню на водохранилище. А то что в энергетике жопка, то так и есть. Ибо покупать в белоруси =роиси энергию это просто позор какой-то. Но у вас перед глазами найвеличнейшил лидэр , остальное для вас то лайно. 


18 8
249
9 грудня 2021 15:33

Посмотрите отчет препиздента, в котором он гордится увеличением надоев электричества. Вырабтка на ГЭС вырасла на 40%. Откуда?


3 0
4 385
1
9 грудня 2021 16:35

Загальні запаси вугілля на складах українських ТЕС (на 8 грудня) становлять 415 тис. тонн. Це більш як в два рази менше гарантованих запасів вугілля, які повинні знаходитись на складах ТЕС на цю дату.

Через дефіцит вугілля в Україні не працюють 20 блоків ТЕС загальною потужністю 7,26 ГВт.

  а в это время--

ДТЕК Ахметова використав 1,5 мільйона тонн вугілля для виробництва електроенергії на експорт

8 2
4 385
1
9 грудня 2021 19:59

Цитата: Чувааак
штатна ситуація
ну-ну Созданный дефицит угля в Украине открыл политические основания для импорта электроэнергии из Беларуси. В результате на данных поставках 40%-ную маржу зарабатывает арабская фирма-"прокладка" с украинскими корнями, которую связывают с главой парламентской фракции "Слуга народа" Давидом Арахамией.


7 3
4 385
1
10 грудня 2021 08:21

Коломойський облаштував криптоферму в Запоріжжі, отримуючи дешеву електроенергію, - "Схеми"


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх