Депутати шукатимуть кошти на підвищення зарплати тренерів-викладачів ДЮСШ Кременчука

24.11.2021, 09:29 Переглядів: 2 062

 

Планують просити допомоги в обласних депутатів, бо місцевий бюджет не витримає навантаження 

Сьогодні, 23 листопада, на сесії Кременчуцької міської ради депутат Олександр Березянський зачитав запит, який стосується забезпечення в повному обсязі оплати праці тренерам на виконання постанови Кабінету Міністра України від 14.08.2019 р. № 755 «Деякі питання оплати праці дитячо-юнацьких шкіл».

Минулого року депутатка Тетяна Сідерка піднімала питання на сесії щодо підвищення оплати праці тренерам, адже кременчуцькі дитячі тренери отримують найнижчу зарплату у порівнянні з колегами інших міст та районних центрів Полтавщини. Проте питання не зрушилося з мертвої точки. 

- На жаль, постанова не виконується у Кременчуці. І, якщо в сфері освіти та медицини, субвенція збільшується від держави і надходить до місцевого бюджету на виконання тієї чи іншої постанови, то фінансування в повному обсязі оплати праці дитячо-юнацьких шкіл поклали на місцевий бюджет. Варто відмітити, що таке необґрунтоване ставлення до тренерів є неприпустимим. Це люди, які контактують з дітьми, навчають їх спорту, роблять професіоналами і загалом зміцнюють здоров’я. Я впевнений, що цей крок суттєво підвищить їх дохід порівняно з минулими роками. Це сприятиме завоюванню більшої кількості золотих медалей спортивною громадою міста і країни в цілому, а також розширенню кола молоді, залученої до здорового способу життя, - сказав з трибуни депутат Олександр Березянський.

Він у зверненні попрохав управління молоді і спорту спільно з управлінням фінансів передбачити в проєкті бюджету на 2022-2024 роки додаткові кошти на підвищення оплати праці тренерів-викладачів дитячо-юнацьких спортивних шкіл Кременчука у розмірі 30% від посадового окладу у вигляді надбавки працівникам (за високі досягнення у праці, за складність, напруженість у роботі) з бюджету Кременчука.

- Я за двома руками. Але бюджет цього не витримає... Скільки нам треба коштів - слід попрохати в обласній раді кошти. Є в Решетилівці спортивні споруди і їх взяли на баланс області. Взяли, а тут на зарплати не вистачає. Не закопуйте гроші в Решетилівці... Розумієте? Слід звертатися до області за коштами... Давайте оформимо звернення разом до області, - заявив міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Мер звернувся до депутатів, щоб направити звернення до обласних колег на бюджетну сесію. 

Депутати підтримали запит колеги.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх