В Україні заснували хокейну Суперлігу без ХК «Кременчук»

17.11.2021, 08:28 Переглядів: 4 061 Коментарів: 5

 

Ліга має шість клубів-співзасновників

Українські хокейні клуби ухвалили рішення про створення хокейної Суперліги. Про це стало відомо XSPORT.ua з власних джерелЗасновниками організації виступили: ХК «Білий Барс» (Біла Церква), МХК «Динамо» (Харків), ХК «Донбас» (Донецьк), ХК «Краматорськ» (Краматорськ), ХК «Маріуполь» (Маріуполь) та МХК «Молода Гвардія» (Дружківка).

Це рішення з'явилося після конфлікту, який відбувся раніше між представниками клубів. 11 листопада в офісі власника хокейного клубу «Донбас» Бориса Колеснікова відбулося засідання загальних зборів ТОВ «Українська хокейна ліга».

Борис Колесніков залишив засідання і наказав це зробити підконтрольним йому клубам. Не зважаючи на це, засідання ТОВ «УХЛ» відбулося і був прийнятий ряд важливих рішень. Про це повідомляє пресслужба ФХУ.

- Ви у двох і будете займатися хокеєм, - сказав Борис Колесніков, звертаючись до президента ФХУ Георгія Зубкова та президента ХК «Кременчук» Сергія Мазура. 

Реакція Колеснікова не змусила себе довго чекати. Вже через півгодини після завершення засідання загальних зборів ТОВ УХЛ спортсмени, що представляють фарм-клуб «Донбасу» (а це 10 гравців) у молодіжній хокейній лізі – «Молоду Гвардію» – звернулися до головного тренера збірної України U18 з інформацією, що керівництво клубу наказало їм негайно залишити розташування збірної та повернутися в клуб. Також розташування покинули гравці основної команди, яка перебувала у Будапешті, а саме 6 гравців «Донбасу» та один з ХК «Краматорськ». Після турніру Дисциплінарний комітет Федерації хокею України тимчасово відсторонив 7 хокеїстів за зрив підготовки національних збірних до чемпіонатів світу-2022 у дивізіоні 1В. Хокеїстів відсторонили від участі в будь-яких спортивних заходах.

Тренерському штабу збірної України у терміновому порядку довелося викликати гравців, які прибули за дві годити до матчу. За даними Суспільного, замість відкликаних до збірної були залучені 7 гравців київського «Сокола», які мають російське громадянство. 

Єдиний хто відмовився покинути збірну був гравець «Донбасу» Віталій Лялька. Оскільки гравець вирішив залишитися на турнірі, щоб виступити за збірну України - донецький клуб розірвав з ним контракт. 

- Не готовий поки коментувати цю ситуацію. Я вчинив так, як мені підказувала совість. При цьому не хочу засуджувати тих хлопців, які вчинили по-іншому і поїхали з лав збірної. Морально я їх підтримую. Вони мали причини, щоб прийняти такі рішення. Ці хлопці не вороги ні мені, ні жодному іншому гравцеві нашої збірної. Я чув це сьогодні на зібранні, - повідомив Віталій Лялька пресслужбі ФХУ щодо свого рішення залишитися у збірній. 

- У вас були ті ж мотиви, що й у решти. Який фактор був для вас ключовим при прийнятті рішення?

- А ви як думаєте?

- Я вас знаю як людину, яка любить свою країну.

- Ви відповіли на своє питання.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

680
17 листопада 2021 12:51

були залучені 7 гравців київського «Сокола», які мають російське громадянство.

Правила в хокее не как в футболе? За сборную могут играть не украинцы?

 

 


4 0
364
17 листопада 2021 17:17

Як казав "класік" - дибіли, бл@...


3 0
0
17 листопада 2021 19:04

Колесников считает, что он олицетворяет в себе весь украинский хоккей. Но это не так. Подобные маневры только вредят развитию хоккея в Украине. Подобные «меценаты» - явление временное, а честь и достоинство запоминаются навсегда.


6 0
680
18 листопада 2021 13:06

Цитата: Juja

Колесников считает, что он олицетворяет в себе весь украинский хоккей. Но это не так. Подобные маневры только вредят развитию хоккея в Украине. Подобные «меценаты» - явление временное, а честь и достоинство запоминаются навсегда.

чего можно еще ждать от члена партии гЫрионов


4 0
12
24 листопада 2021 18:55

Представлять Украину на международной арене может только ФХУ (Федерация Хоккея Украины), Колесников может организовывать свои: супер лиги, мега лиги и тп., кстати УХЛ тоже до поры до времени была под его контролем, т.е проводился чемпионат Украины - официальное соревнование, а потом проводился типа Плей офф под эгидой УХЛ (Украинская хоккейная лига Колесникова) но когда Колесников потерял контроль над УХЛ, так он отозвал своих игроков из сборной, которой завтра играть международный матч и приказал своим клубам, а это не только "Донбасс", его клубы "Мариуполь", Краматорск" " Молодая гвардия"  игнорировать действия ФХУ. Но  украинский хоккей это не один Колесников - Колесников не украинский хоккей.

 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх