«Із нас роблять дурнів», - депутати з'ясовували, хто наказав зачинити дитсадки у Кременчуці та коли завершаться ремонти (додано)

3.11.2021, 20:56 Переглядів: 7 983 Коментарів: 7

 

На спільному засіданні депутатських комісій — бюджетної та освітянської — вже втретє з'ясовують, коли ж завершиться термомодернізація в зачинених дитсадках

Третього листопада дві депутатські комісії — бюджетна та з питань освіти — в чергове розглядає питання про затяжні ремонти в дитсадках. Нагадаємо, учора терміново зачинили низку дитсадків, оскільки будівельники вирішили відновити роботи. Батьків поставили перед фактом: або наступного дня вести дитину в інший садок, або залишати вдома. На даний час у місті зачинено 8 дитсадків через ремонти.

На засідання комісії пустили двох представників батьківської спільноти із тих людей, які зібралися на протест під мерією.

Дмитро Стешенко. Батько вихованця зачиненого дитсадка, заявив про те, що ремонти мають бути призупинені — до ліпших часів. За його словами, запропоновані дитсадки фактично не можуть прийняти всіх дітей. Крім цього, таке переведення — стрес для малечі.

Керівник департаменту освіти Геннадій Москалик запевняє, що закриття дитсадків тимчасове і вимушене — це питання безпеки дітей. Генпідрядник пообіцяв завершити роботи за 7-10 днів.

- Сьогодні на 11-му (садочку — ред.) працюють люди на лісах, куди туди дітей виводити? - заявив він.

Натомість на засідання комісій не з'явилися:

  • мер міста Віталій Малецький — він у відрядженні;
  • директор КП «Кременчуцька муніципальна енергосервіснакоміпанія» (КМЕК) Вадим Качан, він на лікарняному (це директор підприємства, яке виступає замовником термомодернізації та розпоряджається кредитом ЄБРР);
  • представник генпідрядника — азербайджанської компанії ТОВ «АртПроже».

Тобто фактично немає головних дійових осіб, які мають відповідати за зрив робіт. «Віддуватися» на комісії довелося Андрію Діденку, заступнику директора КМЕК. Депутатам також знову не надали документ, який вони просили — договір між КМЕК та ТОВ «Арт Проже».

Голова бюджетної комісії Олександр Плескун заявив: те, що відбувається, навіть не саботаж, а порушення закону. І повторив, що комісія звернеться до правоохоронних органів.

На даний час депутати з'ясовують терміни виконання робіт окремо по кожному дитсадку.

- Із нас роблять дурнів, питання в тому, чи готові ми з цим миритися, чи ні, вже третій раз збираємося! - висловився депутат Олександр Роженко.

Він виступає за розірвання договору з ТОВ «Арт Проже».

Додано

Строки виконання робіт досі не зрозумілі

Під час засідання голова бюджетної комісії Олександр Плескун заявив, що потрібен розпорядчий документ від департаменту освіти, де буде чітко вказано, за який термін закривається кожен дитсадок.

- Чому ніякі роботи не виконуються? – запитала представниця батьків дошкільнят.

- Я не замовник робіт, - відповів  директор департаменту освіти Геннадій Москалик (замовником робіт виступає КП «Кременчуцька муніципальна енергосервісна компанія»).

Графік виконання робіт, який вимагала бюджетна комісія, був представлений не у вигляді документа, а у вигляді презентації. Тож він мало що прояснив стосовно термінів. Наприклад, у дитсадку №2 вказаний термін зовнішнього утеплення – до вересня 2022 року. Натомість  термін встановлення вікон  не вказаний. Наразі бригада, що працювала у дитсадку, відсторонена через недоліки у виконанні робіт.

Депутати підготували заяву до правоохоронних органів

Голова бюджетної комісії Олександр Плескун на засідання комісії підготував звернення до правоохоронних органів щодо перешкоджання депутатській діяльності. Адже всупереч законодавству депутатам не надали угоду між КП КМЕК та генпідрядником. Деякі депутати відмовилися підписувати цю заяву, в основному, це так звані депутати-сумісники, які працюють у комунальних структурах: Григорій Угніч, директор комунального табору «Зоряний»; Ігор Штефан – працівник КП «Кременчуцька міська телерадіокомпанія»; Зінаїда Проценко – голова постійної депутатської комісії з питань освіти, працівниця служби у справах дітей Крюківської районної адміністрації (і дружина віцемера Руслана Проценка), а також депутат Наталя Погужельська.

- Подпишите, вы же грамотная, - звернувся до Зінаїди Проценко представник батьківської спільноти Дмитрий Сукач.

- Вы от меня ничего требовать не можете, - заявила у відповідь Зінаїда Проценко.

Депутат Олександр Плескун констатував: заява у поліцію все одно піде, також повідомив, що буде скерована  заява й до ЄБРР, який кредитує проєкт з утеплення, щодо зірваних термінів виконання робіт.

Заслухали й депутата (і за сумісництвом керівника юридичного департаменту виконкому) Валерія Мірошніченка. Він повідомив, що наразі департамент опрацьовує штрафні санкції за зрив термінів виконання проєкту. Готує листи преставникам банку та підрядникам – щодо усунення недоліків.

Наступне засідання двох комісій – у п'ятницю, у великій залі виконкому. Туди запросять і батьків дошкільнят. 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 177
3 листопада 2021 11:58

ТОВ «АртПроже»

 

Виявляється, шо в дійсності більш відповідає назві АртПропєрже


24 0
220
1
3 листопада 2021 12:49

"Управители" города не могут разобраться со своей же подчиненной структурой (КМЕК), созданной и проедающей деньги плательщиков налогов, которая в свою очередь наняла строителей из далекой страны, которые так же проедают городские финансы и которым собственно чихать на созданные своей работой проблемы городу, такому далекому от их страны. anguished


50 0
0
3 листопада 2021 22:19

Кредит в евро для бюджета на тролейбусы Плескуна устраивает, а тут решил показать значимость. Надеюсь с Приходько согласовал. 


4 8
0
4 листопада 2021 08:56

Мало того, что власти допустили вообще такую ситуацию и из них никто не в ответе за это, так ещё и депутаты третий раз собрались, никак проблему не решили. *** нам оплачивать столько депутатов, их замов и помощников, их машины, премии? Когда уже прокуратура ими займётся? Безнаказанно пилят наши деньги за зарплату что мы платим! Апогей мошенничества! Наживаются на детях!


7 1
169
4 листопада 2021 09:14

Цитата: Natalia

Мало того, что власти допустили вообще такую ситуацию и из них никто не в ответе за это, так ещё и депутаты третий раз собрались, никак проблему не решили. *** нам оплачивать столько депутатов, их замов и помощников, их машины, премии? Когда уже прокуратура ими займётся? Безнаказанно пилят наши деньги за зарплату что мы платим! Апогей мошенничества! Наживаются на детях!

 Депутатов Кременчугского горсовета мы как раз НЕ оплачиваем - депутаты местных советов работают на общественных началах. Замов у них нет. Помощники - тоже на общественных началах (богатые депутаты могут платить, но со своего кармана и, скажем так, неофициально). А вот штат исполкома - а это 208 человек - мы оплачиваем


11 1
0
4 листопада 2021 09:25

Депутаты подготовили заявление в органы Замыливают глаза на то, что и оставшимся воспитателям на зарплату денег нет, и поэтому всех отправляют за свой счет! В некоторых группах только один воспитатель, вместо двух и няня одна на 2-3 группы. А сады не открылись вовремя из-за отсутствия финансирования на завершение работ! Все раскурочили, стенки раздолбали, детям там небезопасно находится. Ещё экономят на том, что делают сводные группы, каждый день с разными воспитателями!!!... Чем бы депутаты платили зарплату если бы работали все сады?Только им это выгодно! Кто из вас понесет ответственность за то, что вы не сделали свою работу? Или за эти сэкономленные деньги (на детях и воспитателях!) премируются в конце года как всегда... миллионами.


12 2
0
4 листопада 2021 10:52

Цитата: Татьяна Донченко

 Депутатов Кременчугского горсовета мы как раз НЕ оплачиваем - депутаты местных советов работают на общественных началах.

Все так. 



Цитата: Natalia

Кто из вас понесет ответственность за то, что вы не сделали свою работу? 

Ніхто. Чому це хтось повинен нести відповідальність? Ви як вчора народились, їй богу. Люди просто сидять в кабінетах і отримують зарплатню. Добре вони працюють, погано - різниці нема. Ніхто не контролює, нема критеріїв. 

Ви можете писати листи. В прокуратуру, наприклад. Ви писали хоч один? Можливо, ставили підпис в колективному листі? Ні? Ну, ок.


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх