Полтавщина б'є рекорди з кількості хворих на COVID-19, на кордонах області виставили блокпости

21.10.2021, 12:31 Переглядів: 4 422 Коментарів: 5

 

Віктор Лисак розповів про нові виклики, з якими зіткнулася система охорони здоров'я області


За добу 20 жовтня в Полтавській області на COVID-19 захворіла рекордна кількість людей - 996.  Про таке повідомив директор Департаменту охорони здоров'я Полтавської ОДА Віктор Лисак під час пленарного засідання VІІ позачергової сесії облради.

За весь період пандемії в області виявили 90 816 випадків коронавірусної хвороби. - і це лише ті, діагноз яких лабораторно підтвердили. За добу виявили близько 4 000 пацієнтів з підозрою на коронавірусну інфекцію.

- Я хотів би звернути увагу, що маємо зовсім інший штам, ніж на початку епідемії. Сьогодні ситуація докорінно змінилася. Ми маємо антирекордні показники. Вмирають наші батьки, дідусі та бабусі. Помирають і молоді люди, які вважають, що їм нічого не страшно, що все це швидко минеться. На сьогодні маємо більш ніж 7000 хворих, станом на ранок маємо понад 2000 померлих за весь час пандемії, - говорив директор департаменту.

Лисак подякував усім, хто допоміг забезпечити лікарні області киснем під час попередньої хвилі COVID-19, але наголосив, що зараз перед системою охорони здоров'я стоять нові виклики – адже маємо надзвичайно високі показники захворюваності і госпіталізацій:

- Сьогодні задіяно 20 лікувальних закладів. Не всі вони задіяні повністю – але всі готові надавати допомогу хворим. В стаціонарах зараз знаходиться понад 800 пацієнтів. На апаратах ШВЛ – 80. Усі вони постійно отримують кисень. Приміром, в обласній інфекційній лікарні знаходиться 5 тон рідкого кисню, який використовують за добу. Завантаженість ліжок становить 44,6%.

Директор департаменту ще раз закликав мешканців Полтавщини не гаяти час та вакцинуватися, адже це - єдиний спосіб захиститися від тяжкого перебігу хвороби. Він також нагадав, що з сьогоднішнього дня вступили в дію обмеження щодо міжрегіональних поїздок, і на кордонах області стоять блокпости.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

4 371
1
21 жовтня 2021 16:49

Зомби должны сидеть в загородке! Кругом бардак, в маркетах толкотня, в больницах и поликлинниках жесть, а тут борьба в транспорте....при чем вакцинированные тоже болеют и переносят вирус! Непонятна суть этого действия


16 8
8
21 жовтня 2021 18:12

Шёл 2031 год...

В далёкой-далёкой галактике страшная пандемия второй год страшно лютует.  Второй год крупнейшие фармацевтические компании всей ойкумены храбро, бескорыстно и безуспешно борются с страшным вирусом, спасая разумных от страшной-страшной пандемии. Второй год производители средств нанозащиты и наносанитайзеров спасют разумных от заражения...

 

У меня вопрос. Когда антипрививочникам начнут на одежду, пардон, лицо специальный знак ставить и в резервацию отправлять?


13 6
4 371
1
21 жовтня 2021 18:33

Цитата: Пересічний_Мешканець
резервацию отправлять?
так уже блокпрсты по области, и в транспорт не пускаютsmile


9 0
254
21 жовтня 2021 22:08

Цитата: zzzzzz

Зомби должны сидеть в загородке! Кругом бардак, в маркетах толкотня, в больницах и поликлинниках жесть, а тут борьба в транспорте....при чем вакцинированные тоже болеют и переносят вирус! Непонятна суть этого действия

Что вам не понятно - суть действия? Делай прививку и не болей, или болей но не так сильно, или сильно но не очень, главное дай людям заработать, им очень надо


8 0
680
22 жовтня 2021 13:03

А че там на блокпостах? Пулеметчики отстрел ведут?)


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх