Дитсадок на Ревівці у Кременчуці та три дитсадки у центрі досі без опалення

18.10.2021, 16:07 Переглядів: 2 430 Коментарів: 3

 

Опалення у центрі ввімкнуть з дня на день, а от у дитсадку №14 на Ревівці підвела автономія...

Не в усі дитсадки міста сьогодні прийшло тепло. Читачі повідомили «?Телеграфу», що на даний час не ввімкнене опалення у дитсадках № 32 (вул. Шевченка, 66/2), № 34 (вул, Софіївська, 82). Ці дитсадки у центрі міста, а там, нагадаємо, досі ремонтують магістральну трубу на розі вулиць Шевченка та Троїцької.

- Діти одягнені, спати лягають теж одягнені, користуємося обігрівачами і чекаємо з дня на день запуску тепла, - прокоментувала ситуацію ТЪ завідувачка дитсадка № 32 Лариса Малікова.

У департаменті освіти назвали ще один дитсадок центру, який теж чекає на запуск опалення - це ДЗО №19 (на вул. Софіївській, 1).

Без тепла нині й дитсадок №14 на Ревівці (вулиця Ю. Кондратюка, 12), але там ситуація виявилася гіршою, ніж з садочками центру міста. Цей заклад з автономним газовим опаленням, і наразі немає договору на постачання газу - так коментує відсутність тепла у цьому закладі директор департаменту освіти Геннадій Москалик.

- Попередній постачальник газу - ТОВ «?Кременчукгаз-Трейдінг» розірвав угоду. Чому? Бо ті ціни, які вони прописували в угоді, не стикуються з тією ціною, яку вони пропонують зараз. Ми можемо додатково заплатити (за угодою) лише в межах 10% різниці в ціні, а в них ця різниця зараз більше 10%. Оскільки вони не можуть виконати умови угоди, вони її розірвали. Боргів перед ними у нас на даний час немає. Але для того, щоб укласти договір на газ (відповідно до постанови Кабміну без тендеру, за переговорною процедурою) з НАК «?Нафтогаз України», потрібна умова - довідка від попереднього постачальника газу про відсутність боргів. Зараз цю довідку ми отримуємо, йде процедура. Але якщо дитсадок відкриє газовий вентиль, то в нього виникне заборгованість перед ТОВ «?Кременчукгаз-Трейдінг». Тому ми утримуємося, - каже Геннадій Москалик.

За його словами, поки що у дитсадку №14 використовують електричні обігрівачі, а батьків дітей та персонал закладу просять з розумінням поставитися до ситуації.

Він додав, що ціна на газ у ТОВ «?Кременчукгаз-Трейдінг» для бюджетних закладів склала у вересні 28 грн за кубометр, а в жовтні пропонували вже по 32 грн за кубометр. Водночас ціна у «?Нафтогазу» удвічі менша.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

4 363
1
18 жовтня 2021 16:24

Национальная компания гарантирует каждой из почти 7500 бюджетных организаций газ по цене 13,7 грн (без НДС и транспортировки). Для этого они должны заключить договоры с "Нафтогазом", - акцентировал Витренко.


1 1
0
18 жовтня 2021 17:22

Цитата: zzzzzz

Национальная компания гарантирует каждой из почти 7500 бюджетных организаций газ по цене 13,7 грн (без НДС и транспортировки). Для этого они должны заключить договоры с "Нафтогазом", - акцентировал Витренко.

 

Мыморандум - это хорошо. Еще бы газ под этот мыморандум был.


2 0
222
19 жовтня 2021 14:33

А куда исчез Барин народа вместе со своим пиаром?

 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх