Як отримати направлення на безоплатну комп'ютерну томографію: інструкція МОЗ

18.10.2021, 08:02 Переглядів: 2 497

 

Направлення на обстеження у разі потреби може виписати сімейний лікар

Комп’ютерну томографію (КТ) призначають для визначення стану органів грудної клітини пацієнта. Йдеться про ситуації, коли неможливо провести ПЛР-тест на COVID-19, наявність дихальної недостатності чи існування супутніх патологій та випадки негативного ПЛР-тесту та загальний важкий стан пацієнта.

Як пацієнту зробити безоплатне КТ?

  • Пацієнт має звернутись до свого сімейного або лікуючого лікаря за медичною допомогою. У випадку, якщо лікар бачить таку потребу, то виписує пацієнту е-направлення на обстеження. У направленні, яке можна отримати на телефон, вказується лише код послуги та інформація про заклад та лікаря, який і створив це направлення. 
  • Далі пацієнт обирає медичний заклад, який надає амбулаторну допомогу за контрактом з НСЗУ. Лікарня чи поліклініка має надавати послуги за пакетом «Профілактика, діагностика, спостереження, лікування та реабілітація пацієнтів в амбулаторних умовах». Знайти необхідну лікарню можна на дашборді НСЗУ або зателефонувати до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77.
  • Потім пацієнт має зателефонувати до відповідної поліклініки та уточнити, чи має медичний заклад апарат для проведення КТ (томограф) та лікаря, який його може зробити. У випадку позитивної відповіді пацієнт записується на обстеження та приходить у визначений час для проведення безоплатного КТ. 

Якщо пацієнт перебуває на лікуванні у стаціонарі, то усі необхідні обстеження входять до відповідного пакету послуг та проводяться одразу в тій лікарні, куди його госпіталізували.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх