Кременчужанка здійснила мрію й фінішувала біля Бранденбурзьких воріт на престижному мейджор-марафоні

1.10.2021, 07:44 Переглядів: 3 334 Коментарів: 1

 

Спортсменку підтримала величезна команда однодумців, від родини, спортсменів-бігунів до колективу магазину «Роксолана»

Кременчуцька спортсменка Ольга Гонтар змагался в BMW BERLIN-MARATHON, перший в її життті мейджор-марафон*. Ольга стала першою жінкою у Кременчуці, яка підкорила мейджор-марафон.

Ольга Гонтар здолала марафон (42 км) за 3.41.07. Вона на дистанції фінішувала 703-ю серед 6366 жінок та 144 з 922 жінок вікової категорії 35-40 років.

- Берлінський марафон входить до шістки найпрестижніших, найкращих, наймасовіших марафонів світу. Взяти участь в ньому це як зійти на одну з 7-ми вершин. Це була моя велика мрія пробігти мейджор-марафон. Це був довгий шлях до нього довжиною в 5 років бігу, за які подолано на тренуваннях і старту близько 10 тисяч кілометрів, - сказала кременчужанка.

Ольга розповіла, що ще у 2018 році після 2-х марафонів їй прийшла шалена думка - чому б не спробувати пробігти мейджор. Охочих туди потрапити набагато більше ніж місць, й отримати цей омріяний квиток можна лише якщо ти швидкий бігун або брати участь в лотереї. Наступного року кременчужанка взяла участь у розіграші виграла, проте через карантин забіг у 2020 році скасували.

- Сказати що я засмутилася - нічого не сказати. Організатори запропонували або повернути гроші за реєстрацію, або перенести на 2021-й. Я перенесла, тому що розуміла, що так удача більше мені може не посміхнутися. Я готувалася, але квитки до останнього не брала. Був гіркий досвід 2020, що все можуть скасувати. Але готувалася) До останнього просто не вірилося що поїду, побіжу, що це відбувається зі мною. Повірила тільки напевно коли отримала стартовий номер, - розповіла Ольга.

 

У день старту, коли Ольга Гонтар йшла на забіг, незнайомі люди підходили й бажали їй удачі.

- Взагалі такої підтримки не зустрічала ні на одному старті в Україні. 42 км ти біжиш в "коридорі" з людей, які плескають, кричать, шумлять, тримають плакати. Десь їх більше, десь менше, але, але і 50 метрів не було, щоб не чути музику від оркестрів, барабанів і колонок, які не бачити посмішок і не чути підбадьорювання.

Стартувала я аж в 4-й хвилі на годину пізніше старту лідерів. Хоча в цьому році учасників було вдвічі менше, ніж зазвичай, лише 25 тисяч, зазвичай їх близько 50 тисяч, мене просто приголомшила така кількість. Ти в густому різнобарвному натовпі, і все марафонці! Це відчуття не передати!
Стояла на старті і думала про довгий шлях, який привів мене сюди, про людей які мені допомагали і підтримували, про тих хто переживає за мене.

І ось "Полетіли!". Я завжди вголос кажу це собі на старті. Маршрут Берлінського марафону побудований в 1 коло по центральній частині міста. Біжиш від однієї пам'ятки до іншої. Берлін неймовірно гарне місто, незвичайний, просто вражає своєю величчю і одночасно спокоєм. Дуже зелений, світлий і просторий. Я закохалася в нього остаточно і безповоротно!

Я дуже хотіла пробігти цей марафон добре. Поставила перед собою мету 3:35:00. Це кваліфікаційний для най-най-мейджорів - Бостонський марафон, один з найстаріших і найпрестижніших марафонів,
найбажаніший з мейджорів для бігунів всього світу. В цей час я не змогла вкластися, але зрозуміла що це реально для мене зробити в найближчому майбутньому.
Звичайно ж я хотіла добре пробігти, готувалася і налаштовується, але це не було першочергово. Головним бажанням було туди потрапити, пробігти мейджор, отримати кайф від самої участі.
Може це буде зовсім вже нескромно, але я перша кременчужанка пробігла мейджор. Після мене обов'язково будуть ще, а я була першою. І це була окрема радість і гордість за моє місто.
Треба вірити у свої сили, у свою удачу! Треба мріяти! Мріяти по крупному! Мрії мають властивість збуватися! У мене вийшло - значить і у вас вийде!
А ще, ніколи не здавайтеся! Навіть якщо на марафоні мрії ти на 18-му км повернула ногу, і плачеш від болю і образи. Вставай і біжи далі! Адже стільки людей хворіє і переживає за тебе!
На фініші, пробігаючи Бранденбурзькі ворота, в момент щастя від того, що збувається мрія, у мене виступили сльози. Сльози радості від того що я змогла пробігти черговий марафон, сльози полегшення від того що ця довга дистанція закінчилася, сльози гордості за себе, сльози смутку від того що це все сталося так швидко і закінчилося, сльози захоплення від усвідомлення величезних масштабів для мене відбувається. Я пробігла Берлінський марафон! Це було неймовірно!, - додала кременчужанка Ольга Гонтар, яка першою серед жінок у нашому місті підкорила мейджор.

*World Marathon Majors - найпрестижніша серія збігів в світі. Починаючи з 2006 року вона проходить щорічно і на сьогоднішній день складається з так званої великої шістки: Лондонського, Бостонського, Берлінського, Чиказького, Нью-Йоркського і Токійського марафонів. Потрапити хоча б на один з цих стартів мріє кожен відданий шанувальник бігу, але зробити це не так вже й просто.

Берлінський марафон
Офіційна назва: BMW Berlin-Marathon.
Максимальна кількість учасників: 50 тис.
Як попасти? Брати участь в лотереї; за допомогою благодійності або туроператора; пройти кваліфікацію.

Берлінський марафон - найпростіший з точки зору логістики. Він проводиться з 1974 року, зазвичай в останні вихідні вересня. З 2003 року бігуни фінішують в центрі німецької столиці, біля Бранденбурзьких воріт. До слова, в Берліні було поставлено більшість світових рекордів на марафонській дистанції.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

735
1 жовтня 2021 10:04

Ще він наймасовіший і на нього легше потрапити. Але після берлінського на інші мейджор-марафони вже легше потрапити. Вітаю з досягненням.


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх