На Полтавщині археологи виявили цікаві зразки античної кераміки

8.09.2021, 14:04 Переглядів: 3 335

 

Експедиція історико-культурного заповідника «Більськ» розпочала археологічні розкопки на поселенні Котельва ІІ у 2021 році

В ході обстеження поселення скіфської доби Котельва ІІ, що розпочалося цього року, археологічна експедиція ІКЗ «Більськ» виявила яскраві зразки античної кераміки. Про це повідомили на Facebook-сторінці історико-культурного заповідника. Загалом в поселенні знайшли багато уламків глиняного посуду, тож чекаємо на нові відкриття!

Поселення Котельва ІІ знаходиться за 0,8 кілометрів на захід від північно-західної околиці селища на мису лівого берега Ворскли.

Виявлене воно експедицією Центру туризму та краєзнавства під керівництвом І. М. Гавриленко у 1992 році і введене до обігу під назвою «Котельва ІІ».

Поселення датується пізнім етапом бронзового часу (початок І тис. до н. е.) та раннім залізним віком (кінець VІ — початок V ст. до н. е.)

У 2017 році співробітники ІКЗ «Більськ» та Полтавського краєзнавчого музею провели огляд поселення, під час якого виявили насичений культурний шар скіфської доби.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх