У Кременчуці реєструватимуть національний рекорд за кількістю хрестиків

19.06.2021, 10:00 Переглядів: 2 297

 

Захід відбудеться у бібліотеці

21 червня об 11.00 відбудеться мистецький захід, на якому презентуватиметься авторська виставка вишитих картин мисткині Тетяни Миколаївни Мкртчян «Перлина вишиваного світу». Захід відбудеться у читальній залі центральної міської бібліотеки, що розташована за адресою вул. Соборна, 9/16.

На творчому заході будуть присутні члени Експертної Ради Національного Реєстру Рекордів України з м. Києва, які зареєструють нове національне досягнення у заявленому рекорді «Найбільша кількість вишитих хрестиків на авторських картинах», категорія «Мистецтво».

Заявлена кількість хрестиків – 5 965 470 шт
Заявлена площа – 23,84 кв.м.
Кількість картин в наявності – 120 шт.

Унікальна виставка картин захопить усіх не лише сюжетами, але й змістом, своєю сутністю і призначенням, і вас приголомшить розмах крил думки й глибина майстерності Тетяни Мкртчян.
Тетяна Миколаївна Мкртчян народилася 24 листопада 1944 року в містечку Тальне, що на Черкащині. Доля розпорядилася так, що впродовж майже всього свого трудового життя вона працювала на автобудівному заводі КрАЗ.  Разом із чоловіком Володимиром Михайловичем виховала трьох дітей, а з ними й трьох внуків. 
Уже перебуваючи на заслуженому відпочинку, почала  захоплюватися мереженням заполоччю. Народна майстриня за свою творчу працю дістала чимало виявів пошани, а слава про неї набуває все нового й нового розголосу.

До відома: 
Рекорди тематичної категорії в Україні: 2018 рік, у Львові експерти Національного Реєстру Рекордів зареєстрували рекорд «Найбільша картина, вишита хрестиком вручну» - зафіксовано 1 374 058 хрестиків. Картина розміром 194см х 143см, рекордсменка – Катерина Лукіна. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх