Депутати вважають, що керівник КП «Теплоенерго» перевищив службові повноваження, уклалавши договір на постачання газу (додано)

18.06.2021, 11:01 Переглядів: 3 788 Коментарів: 4

 

Спочатку уклав договір на 70 млн грн — а тепер просить сесію його узгодити

Договір КП «Теплоенерго» на постачання природного газу вартістю понад 70 мільйонів гривень терміном 3 роки обговорювали під час засідання постійної депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики. Нагадаємо, Кременчуцька міська рада, відповідно до законодавства, має надати згоду на укладення цього договору, оскільки від перевищує 25% вартості активів КП «Теплоенерго».

Як доповіла на засіданні комісії перший заступник директора департаменту ЖКГ Катерина Бутенко, договір вже укладений, але потребує затвердження радою. Голова комісії Денис Терещенко уточнив:

- «Теплоенерго» вже уклало цей договір?
- Так, - підтвердила Катерина Бутенко.
- Чому ми тоді приймаємо рішення про надання згоди? - запитав Денис Терещенко.

Депутати довго з'ясовували, яким чином договір вже підписаний — якщо він потребує згоди? І навіть оголосили перерву на 10 хвилин, щоб вивчити матеріали. Денис Терещенко заявив, що директор КП «Теплоенерго» Віталій Одношевний перевищив свої повноваження, укладаючи договір без згоди міськради. А тепер від міськради вимагається узгодження договору «заднім числом».

Керівник юридичного управління виконкому (і депутат міськради Валерій Мірошниченко) пояснив:

- На момент коли ми розглядали цей проєкт рішення, і він проходив візування інформації про те, що договір вже підписаний, у нас не було.

І додав, що в проєкт рішення треба вносити правки.

На засідання прибув директор КП «Теплоенерго» Віталій Одношевний.

- На сьогоднішній день договір підписаний з нашого боку, - сказав він та став пояснювати процедуру підписання угоди з підприємствами структури «Нафтогазу».

Він пояснив: треба було подавати гарячу воду, а ціна на фіксований обсяг газу складає 7538 грн за 1000 куб м, у той час як ринкова ціна 11121 грн за 1000 куб м.

При цьому він стверджував, що на сьогодні умови договір, запропонованому «Нафтогазом», є найвигіднішими.

Наприкінці засідання Денис Терещенко запропонував зняти питання на доопрацювання. Незабаром це ж питання прискіпливо розглядатиме бюджетна депутатська комісія.

Додано

«Злочину не буде, бо збитки не нанесено», - мер Малецький

Після засідання виконкому 18 червня мер міста Віталій Малецький відповів на питання ТЪ щодо ситуації з договором, яка наробила багато галасу на депкомісії.

- Пане мер, яка ваша точка зору на те, що директор «Теплоенерго» підписав договір на постачання газу без згоди сесії міськради?

- Є ситуація, коли треба брати на себе певну відповідальність і нести її відповідно до чинного законодавства... Зараз ми вибираємо газу небагато за фактом лише на дві котельні — на Першому та Третьому Занасипі. Пороговий показник для підписання визначений, і по ньому ми будемо приймати рішення. Дозводимо — і все зробимо. Але розбити договір на одну котельню, а потім ще один з «Нафтогазом» не вийшло. Укладений один великий договір. Де-юре є питання до Віталія Миколайовича. Але де-факто злочину не буде, бо збитки не нанесено.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: архів ТЪ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

680
18 червня 2021 12:33

Мне одному кажется что Віталій Одношевний пытается хоть что-то решить в этой ситуации?


17 3
1 179
18 червня 2021 13:09

Цитата: JJAbrams
Мне одному кажется...?

Да!

Цитата: JJAbrams
Мне одному кажется что Віталій Одношевний пытается хоть что-то решить в этой ситуации?

Эта ситуация возникла по вине квартальных полудурков, которых понавыбирали перепуганные 73%. Так что для 73% главного виновника можно увидеть в зеркале...

Наробили це разом... А теперь сопли распустили. Аж бульбы из носа хлюпают. 

Одношевный может понасоставлять договоров на любые миллионы. Вопрос только в том, как оплата этих денег будет возвращаться? Дотациями из бюджета? Все потребители горячей воды своевременно по полной стоимости оплачивают услуги? Долгов не предвидется? Ну-ну...

 

він [Одношевний] стверджував, що на сьогодні умови договір, запропонованому «Нафтогазом», є найвигіднішими

Лукавство. Договор заключается не с государственным предприятием «Нафтогаз», а с негосударственной (читай частной) «НАФТОГАЗ ТРЕЙДИНГ». Попробуйте найти владельцев и акционеров этой шараги...

 


14 11
735
18 червня 2021 13:25

Цитата: evil

Эта ситуация возникла по вине квартальных полудурков, которых понавыбирали перепуганные 73%.

Тут Вы не совсем правы, газовая реформа началась задолго до эффетка 73%.

 

Миллионные долги за отопление накапливаются годами, но система упёрто работает по старой схеме: поднимаем цены, чтобы те кто платят покрыли хотябы часть затрат предприятия, которые возникают при неплатеже других. А потом просим про реструктуризацию долга или еще лучше его списание. И тут вопрос: почему нет судебных дел по взысканию долгов? Не платят в основном те, кто способен платить, но не считает нужным (все равно не отключат). В моем доме две квартиры накопиои 100к грн. долга, при этом одни купили частный дом, а вторые сделали евроремонт и купили авто.

 

Так что виноваты не 73%, а все 100%. Потому что никто ничего не делает уже три десятка лет.


37 3
0
18 червня 2021 22:00

Купил и уже ставлю бойлер! Горячая вода теперь будет когда сам захочу. Есть задумка поставить газовый котел и отказаться от услуг КП «Теплоенерго». Сложно, но в нашей стране всё возможно (и самострой незаконный узаконить и судебное решениу с ног на голову поставить)!
.


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх