Кабмін послабив карантин в Україні: що змінилося

8.06.2021, 16:03 Переглядів: 3 229 Коментарів: 2

 

Зміни торкнулися умов в'їзду до країни, роботи закладів харчування, нічних клубів та дискотек, а також проведення масових заходів

Кабінет Міністрів послабив карантин в Україні. Відповідну постанову від 2 червня №583 опублікували 7 червня на урядовому порталі.

Закладам харчування дозволили працювати цілодобово та проводити святкові заходи. Також більше не заборонені робота нічних клубів, дискотек, готелів, хостелів і кемпінгів.

Відтепер культурні, розважальні, спортивні, релігійні й інші масові заходи можна проводити із заповненістю на дві третини (або 1 особа на 4 кв. м), це стосується й роботи кінотеатрів. Крім того, якщо у всіх учасників масового заходу є негативний тест на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, які зробили не пізніше як за 72 годин до заходу, або підтвердження повного курсу вакцинації, то кількість відвідувачів може бути необмежена.

Змінилися умови для встановлення зеленого рівня епідемічної небезпеки – він діє в разі досягнення таких ознак епідемічної небезпеки на всій території України:

  • кількість виявлених нових випадків інфікування COVID-19 на 100 тис населення за останні 14 днів — менше ніж 75;
  • коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 (методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2) — менш як 4 відсотки;
  • кількість тестувань методом полімеразної ланцюгової реакції та експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 протягом останніх семи днів на 100 тис населення — більше ніж 300.

Уряд також пом’якшив в’їзд в Україну. Тепер українці та іноземці можуть пред’явити не лише негативний ПЛР-тест, а й негативний тест на антиген або документ про проходження повного курсу вакцинації препаратами, затвердженими ВООЗ.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: tvoemisto.tv
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
8 червня 2021 17:41

а как насчет всеобщей отмены ношения масок?)) 


13 1
1 658
8 червня 2021 19:02

Цитата: Saidis

а как насчет всеобщей отмены ношения масок?)) 

Ну не спешите,их еще не все маски продали.smile


8 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх