Ніяких паспортів: щеплені проти COVID-19 українці отримають Міжнародні свідоцтва

7.06.2021, 17:02 Переглядів: 2 619 Коментарів: 2

 

Свідоцтво буде дійсним протягом року і лише якщо застосований під час вакцинації препарат був схвалений ВООЗ

Всі громадяни України, яких щепили проти COVID-19 двома дозами, зможуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію, інформує МОЗ України.

Видаватися свідоцтва будуть тільки в паперовій формі одразу після щеплення другою дозою або в сімейного лікаря в будь-якому медичному закладі, що підключений до електронної системи охорони здоров’я. Документ можна буде пред’являти за потреби при перетині державного кордону.

Свідоцтво має бути заповнене англійською або французькою мовою на додаток до української і міститиме персональні дані пацієнта. Зокрема, прізвище та ім’я має бути вказане точно так, як у закордонному паспорті громадянина. Має бути вказана й назва використаної вакцини та дата щеплення.

Документ міститиме підписи власника свідоцтва та лікаря, а також штамп закладу охорони здоров’я.

Важливо пам’ятати, що Міжнародні свідоцтва вважатимуться дійсними тільки в тому випадку, якщо власник вакцинувався препаратом, схваленим ВООЗ. Україна використовує три вакцини: Pfizer, AstraZeneca/Covishield та CoronaVac, і всі вони відповідають цій умові.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

738
1
7 червня 2021 22:06

 а по телевізору , а саме в новинах по Інтеру пролунало, що  вакцину Короновас, виробництва Китай, не схвалено ВООЗом. Отож свідотство вважатеметься не дійсним. Навіщо ж тоді щеплювати такою вакциною?


2 8
0
8 червня 2021 07:58

Цитата: Туся

 а по телевізору , а саме в новинах по Інтеру пролунало, що  вакцину Короновас, виробництва Китай, не схвалено ВООЗом. Отож свідотство вважатеметься не дійсним. Навіщо ж тоді щеплювати такою вакциною?

Нужно не "телевизор" смотреть, а ознакамливаться с материалом на официальных источниках. С 1.06.2021 года вакцина компании «Синовак» CoronaVac допущена для профилактики COVID-19 в условиях чрезвычайной ситуации. Т.е. вакцина одобрена ВОЗ. С материалом можно ознакомиться на официальном сайте ВОЗ от 1.06.2021.


9 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх