Кременчуцький завод техвуглецю відзначив День хіміка футбольним матчем

31.05.2021, 14:00 Переглядів: 2 509

 

Уже кілька років поспіль День хіміка колектив відзначає як родинне свято. Існує традиція: товариський футбольний матч між командами КЗТВ та Національної гвардії України

30 травня колектив Кременчуцького заводу технічного вуглецю зібрався на базі підприємства «Зорі», щоб спільно відпочити та відзначити професійне свято – День хіміка. Це стало вже традицією: люди їдуть на базу родинами - насолоджуються мальовничими краєвидами на Пслі, смажать барбекю, рибалять, спілкуються.

  

Родзинкою свята вже кілька років поспіль є товариський футбольний матч між командами КЗТВ та Національної гвардії України. Грають як чоловічі команди, так і жіночі. Доки вболівальники з нетерпінням чекають гри, маємо нагоду з ними поговорити. 

Наталія Макаренко, керівниця відділу охорони навколишнього середовища КЗТВ, розповіла, що працює на підприємстві вже 16-рік:

- Дуже пишаюся тим, що працюю тут. У нас чудовий колектив. Завжди підтримуємо один одного. Хочу привітати колектив із Днем хіміка, побажати процвітання підприємству, щоб наш продукція продовжувала займати перші позиції на світовому ринку, а нам усім – гідні зарплати і здоров’я!


На заводі працюють родинами та династіями

І ось – приємний сюрприз: виявляється, що на КЗТВ працюють сім’ями, і навіть династіями. Тож і День хіміка для багатьох, хто зібрався на базі – фактично родинне свято, без перебільшення. 

 

Галина Ніконенко з молодшою донькою вболівають за старшу доньку - футболістку

Галина Ніконенко та Оксана Крючкова – рідні сестри. Пані Галина працює на заводі начальником дільниці упаковки та відвантаження, а пані Оксана – у диспетчерській службі. 

- Я працюю на підприємстві, моя сестра працює на підприємстві, у диспетчерській службі. А моя старша донька зараз на футбольному полі. І ми приїхали сюди з молодшою донькою. Я її з усіма знайомлю, з директором познайомила – а раптом через 5 років прийде сюди працювати? Як сказав Вячеслав Вікторович: «Ми своїх забираємо всіх: і хлопців, і дівчат». Якщо хочуть працювати – будуть працювати! – розповідає Галина Ніконенко.  


 

Олександр Калина (на фото з прапором КЗТВ), начальник цеху виробництва технічного вуглецю – заводчанин вже у другому поколінні. На його очах підприємство міцніло, змінювалися на краще технології виробництва. 

- У мене на заводі працювали батько, мати, тепер працюю я. Дружина також працює у планово-економічному відділі, а зараз переходить майстром на дільницю упаковки та відвантаження. Цілі родини працюють на підприємстві! – розповідає пан Олександр. - У нашому цеху теж є люди, які працюють родинами та навіть поколіннями. Багато популярних спеціальностей. Жінки здебільшого працюють у лабораторії. А у виробничому цеху працюють переважно чоловіки. 

- За той час, що ви працюєте, як змінилося виробництво?

- Я працюю 20 років на заводі. Але в нас є люди, які працюють по 35. Тобто 20 – це значно, але не так багато. За цей час виробництво кардинально змінилося. Введено багато нового обладнання у зв’язку з необхідністю економити енергоресурси. Розроблені нові конструкції реакторів для техвуглецю, з підвищеною продуктивністю. За останні роки ми значно наростили виробництво. 

- Вам цікаво бути частиною цих змін?

- Я працював і в конструкторському відділі, де розробляються проєкти. Був інженером з капітального будівництва, коли ми проєктували та будували новий 5-й технологічний потік. Я брав участь і в його будівництві, і потім – в експлуатації. Звісно, цікаво все бачити – від початку проєкту на папері – до готової продукції, яка випускається на цьому технологічному потоці. 


Футбольний азарт

Змагання традиційно відкрив директор КЗТВ Вячеслав Яворський, побажавши учасникам чесної гри, і перемоги – найсильнішим. Лунає Гімн України, здіймаються прапори України, корпоративний прапор КЗТВ та прапор курортного комплексу «Деренівська купіль» – і починається товариський футбол. 

Цьогоріч обидві гри стали напруженими та видовищними, а вболівальники азартно підтримували свої команди. 

 

Першою грала жіноча збірна. Дівчата з КЗТВ – у зелено-чорній формі, дівчата з Нацгвардії – у рожево-чорній. Перший тайм завершився на користь команди Нацгвардії. Та у другому дівчата з КЗТВ сконцентрувалися та зрівняли рахунок, хоча це було непросто, адже у суперниць із Нацгвардії була дуже сильна воротарка, яка хвацько відбивала м’ячі. Та у підсумку – бойова нічия з рахунком 2:2. 

Потім почалася запекла та стрімка чоловіча гра. КЗТВ - у корпоративному зеленому, Нацгвардія – у синьому. Азарт і гравців, і глядачів буквально зашкалював. Уболівальники помітили, що гравці Нацгвардії «заточені» на перемогу, адже у попередніх матчах кілька років поспіль її здобували господарі поля – команда КЗТВ, і нацгвардійці будь що прагнули відігратися. Вони й відкрили рахунок та не припиняли потужні атаки на ворота суперника. І тут треба віддати належне воротарю КЗТВ: кілька разів він не давав пробити ворота, хоча м’яч, здавалося, от-от у них влетить. Та все одно Нацгвардія вела в рахунку.

Підсумок матчу: 3:1 на користь команди Нацгвардії. Директор КЗТВ Вячеслав Яворський зазначив, що все одно «перемогли наші, бо чужих тут немає». І жіночі, і чоловічі команди отримали заохочувальні призи. 

- Футбольний матч був чудовим. Я думаю, всім сподобалось. І це дуже символічно, що ми змагаємось на футбольних полях. От якби так було в усьому світі! Щоб наші діти росли у мирі. Добрий спортивний азарт, дружня атмосфера. Головне, що колектив на таких святах стає однією дружною родиною. А попереду – великі плани розвитку виробництва. І той настрій, який ми задаємо на святі, допоможе нам подолати всі наші труднощі, виконати всі наші завдання, - підбив підсумки гри головний інженер КЗТВ Олександр Давидовський, який був суворим, але справедливим суддею на полі. 


«Колектив працює, і все буде добре», - Вячеслав Яворський

 

Директор КЗТВ Вячеслав Яворський (праворуч) із найщирішими побажаннями звертається до своїх працівників. 

- Вітаю з Днем хіміка! Побажання – бути здоровими, жити в мирі, у злагоді, у достатку. Головне, що ми разом долаємо всі виклики та впевнено крокуємо до нових успіхів та перемог, - каже Вячеслав Яворський. 

Він як керівник підкреслює, що став «Людиною року» у номінації «Промисловець року» (за підсумками роботи у 2019 році) саме завдяки колективу:

- Це відзнака зусиль, які вклав колектив. Підприємство було помічене – і керівника відзначили нагородою. 

До речі, як підкреслив Вячеслав Яворський, за результатами 2020 року «Промисловцем року» став Іван Підсадюк – керівник ТОВ «Карпатинафтохім» - підприємства, яке постачає сировину КЗТВ. Нагородження лауреатів конкурсу «Людина року» (у зв’язку з пандемією) відбувалося 22 травня у Києві одразу і за 2019,  і за 2020 рік.

- Тобто два хіміки напередодні Дня хіміка отримали престижні відзнаки, - зазначив директор КЗТВ. 

Нині, підбиваючи підсумки, він згадує, як у травні минулого року країни закрили кордони, продукція поверталася на підприємство – і довелося навіть на три тижні зупинити виробництво. Та підприємство гідно подолало цей виклик. Ринок піднявся – і зараз КЗТВ працює на повну потужність та розвивається за підтримки Наглядової ради та її голови Мирослава Балдіса, який готовий інвестувати в новий технологічний потік. 

- Зараз нам планують новий технологічний потік, і це буде ривок у виробництві технічного вуглецю. Маємо амбітні плани. Колектив працює, і все буде добре! – Вячеслав Яворський впевнено дивиться у майбутнє. 
Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх