Чому кременчужанам не прийшли рахунки за газ і коли прийдуть

17.05.2021, 07:02 Переглядів: 15 768 Коментарів: 4

Ситуація пов’язана із технічними питаннями газорозподілу – але споживачам непокоїтись не варто: до червня ситуація «утрясеться», обіцяють у «Кременчукгазі»

Кременчужани скаржаться до редакції на  те, що й досі не отримали рахунки за березень і квітень (їх немає у єдиній квитанції ВАС). Така ситуація склалася не по всіх споживачах, і пов’язана вона фактично зі зміною постачальника газу – нагадаємо, з 13 березня ТОВ «Кременчукгаз-постачання» припинило надавати послуги, і кременчужан перевели до ПОН (постачальника останньої надії), функції якого виконує НАК «Нафтогаз України».


Як пояснив Богдан Оксененко, така ситуація спричинила технічні проблеми з розподілом, тому рахунки споживачам затримуються. До того ж, ГК «Нафтогаз України» не виставлятиме рахунки через фірму ВАС - відтак у цих платіжках нарахування за газ не буде взагалі, рахунки прийдуть у паперовій формі (згадаймо, ГК «Нафтогаз України» надсилала із запізненням рахунки за два дні в жовтні, коли ТОВ «Кременчукгаз-постачання» не надавало послуги).


Проте у споживачів є альтернатива паперовим рахункам: зайти на сайт ГК «Нафтогаз України» (розділ «Постачальник останньої надії), зареєструватися в особистому кабінеті, використовуючи ЕIC-код (як його знайти – шукайте тут) – і дізнатися про стан рахунку. За бажанням, його зручно сплатити через сайт і систему Приват24.


Деяким кременчужанам за березень (за повний місяць) рахунок виставила ГК «Нафтогаз України». Так, кременчужанка Валентина зайшла на сайт компанії, створила особистий кабінет та побачила, що весь обсяг спожитого газу за березень обраховується в ПОНа - ГК «Нафтогаз України». При цьому раніше в ПрАТ «Кременчукгаз» повідомляли, що за березень прийде дві платіжки: до 13 числа – платити на ТОВ «Кременчукгаз-постачання», після 13 – ПОНу. Проте на практиці це виявилося не так.


Валентина зателефонувала у центр обслуговування споживачів ПрАТ «Кременчукгаз», де їй повідомили, що компанії поділили між собою обсяг спожитого газу – і відповідно до нього поділили оплату споживачів, щоб виставляти їм один рахунок, а не два. (Нам розповідали й про іншу ситуацію: коли рахунок за весь обсяг газу виставило ТОВ «Кременчукгаз-постачання»).


У ПрАТ «Кременчукгаз» ситуацію підтверджують, але підкреслюють, що споживачі від цього не постраждають – це лише технічні моменти розподілу. Рахунки за березень вони отримають за одним тарифом – таким самим, як і у ПОН – 6,99 грн за кубометр (незалежно від того, яка компанія виставить рахунок). Затримку пояснюють технічними питаннями розподілу між двома компаніями: адже ні в кого зі споживачів не знімали показники на 13 березня.


Керівник ПрАТ «Кременчукгаз» Богдан Оксененко зазначив щодо розподілу газу та виставлення рахунків:


- Я розраховую, що в червні ми вийдемо на зрозумілу  ситуацію. Потом розберемося с березнем-квітнем. Рахунки всім виставлять, - каже він.


Отже – чекайте. А поки що обирайте постачальника газу.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
17 травня 2021 09:46

(як його знайти – шукайте тут)

 

Тут, это где?


10 1
166
17 травня 2021 14:59

У мене за березень-квітень спожито 7 кубів, а сума до сплати Нафтогаз виставив 56,68. Якось не виходить по 6,99


1 0
0
17 травня 2021 15:12

Цитата: КАПУША

У мене за березень-квітень спожито 7 кубів, а сума до сплати Нафтогаз виставив 56,68. Якось не виходить по 6,99

 

За 3 дня октября Нафтогазу оплачивали ранее?


1 3
222
17 травня 2021 20:04

Татьяна Донченко, ситуация:
мы заключили договор с ПриватБанком об автоматическом снятии денег за всю коммуналку. Так было удобно на протяжении много лет. Теперь как будет с газом? В этом месяце точно пролетаем, потому что банк снимет деньги уже завтра, 18-го.
Или возврат в "каменный век": за часть коммуналки - онлайн, а за газ - ножками в банк? И где тут удобство?


1 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх