У Кременчуці не видають «пакунки малюка»: куди звертатися батькам

15.05.2021, 08:01 Переглядів: 4 312

 

З липня замість бебі-боксу можна отримати грошову компенсацію

У Кременчуці породіллям вже близько місяця не видають «пакунки малюка». Цю інформацію ТЪ підтвердив директор Кременчуцького перинатального центру Радомир Сербін. У Кременчук бебі-бокси надходять централізовано, але зараз є проблема з їхнім постачанням на всеукраїнському рівні.


28 квітня в електронній системі ПроЗорро оголошено закупівлю більше 100 тис бебі-боксів для доставки матусям у пологових відділеннях у 2021 році.


У компанії Sky Trade, яка виробляє бейбі-бокси і зацікавлена у тому, щоб тендер відбувся, зазначають, що зараз він під загрозою зриву. А відтак є великі ризики зриву поставок «пакунків малюка» у 2021 році.


Як повідомили в компанії, право на проведення тендеру отримали ДП «Українські спеціальні системи» (далі - ДП «УСС»), які до цього часу спеціалізувалися виключно на закупівлях комп’ютерного обладнання та програмного забезпечення. Замовником закупівель у ДП «УСС» виступає Міністерство соціальної політики України.


Компанія Sky Trade має претензії до тендерної документації на пакунки та самої організації тендеру.


- Технічні умови предмету закупівлі – вмісту «пакунків малюка» – дають можливості для постачання неякісних дитячих товарів. А вимоги тендерної документації не містять жодних запобіжників від недобросовісної конкуренції та так званого «тендерного тролінгу». Вбачаються великі ризики того, що до вказаної закупівлі будуть допущені фіктивні компанії, які матимуть на меті зрив закупівлі та поставок «пакунків малюка», - йдеться у прес-релізі Sky Trade.


За словами Радомира Сербіна, жінкам, яких виписують з пологового будинку, надають довідки про те, що вони не отримали «пакунок малюка». На підставі цієї довідки вони мають можливість оформити грошову компенсацію (виплати здійснюються через Приватбанк) на 5 тис грн. На ці кошти молоді батьки можуть купити необхідні для дитини речі.


- Ті, хто не отримав («пакунок малюка» – ред.), вони вже й не отримають його. Коли надійдуть нові поставки, тоді ми будемо вже видавати готові, - сказав пан Сербін.


Очільниця департаменту соціального захисту населення Марина Доценко пояснила, що батькам слід звертатися з довідкою про неотримання бебі-боксу та відповідною заявою до управління соціального захисту населення протягом 30 днів з дати народження дитини. Зробити це можна через ЦНАП.


- З липня буде можливість відмови від пакунку малюка і отримання грошової компенсації. Грошова компенсація буде надаватися лише через Приватбанк. Але це буде з липня. А на сьогоднішній день до 30 днів з дати народження дитини звертаємося із заявою до управління соціального захисту населення. Тобто в ЦНАПі наш співробітник все це прийме – і буде виданий пакунок малюка додатково, - розповіла Марина Доценко.
Автор: Тетяна Донченко, Катерина Турубара
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх