КВБЗ змагатися ні з ким: «Укрзалізниця» мусить скасувати тендер на пасажирські вагони

28.04.2021, 12:31 Переглядів: 9 336 Коментарів: 3

 

Двоє інших учасників не пройшли етап прекваліфікації — їхні пропозиції відхилені

За результатами етапу прекваліфікації, який завершений 27 квітня, ПАТ «Укрзалізниця» мусить скасувати тендер на 100 пасажирських вагонів. Адже лише один учасник — Крюківський вагонзавод — пройшов етап прекваліфікації. Пропозиції інших учасників (по всіх чотирьох лотах) відхилені. Інформація про це розміщена на порталі публічних закупівель Prozorro. Оскільки з одним учасником аукціон відбутися не може, за законом «Про публічні закупівлі», замовник - «Укрзалізниця» - мусить скасувати тендер. І потім оголосити його заново.


На етапі прекваліфікації, який передбачений для тендеру на так званих європорогах (торгів з публікацією оголошення англійською мовою) відкриваються пропозиції учасників(крім ціни). Їх оцінюють на відповідність тендерній документації, і після розгляду замовник ухвалює рішення: допустити учасника до аукціону, чи відхилити його пропозицію.


Тендер був оголошений по чотирьох лотах. На перший лот (51 пасажирський спальний вагон) пропозиції подали три потенційних учасника: КВБЗ, китайська компанія CRRC Tangshan Co та ТОВ «Термінал Захід», яке, нагадаємо, раніше оскаржувало умови закупівлі в АМКУ, але комітет не задовольнив цю скаргу. У протоколі засідання тендерного комітету, зокрема, вказано, що пропозиція CRRC Tangshan Co не відповідає умовам тендерної документації і технічної специфікації. Зокрема, претензії до китайських вагонів такі:

  • не відповідають габариту;
  • відсутність хребтової балки;
  • конструкція буферного пристрою може призвести до неможливості експлуатації таких вагонів у складі існуючого парку пасажирських вагонів;
  • ТОВ «Термінал Захід» було дискваліфіковане також через невідповідність умовам тендерної документації і технічної специфікації та через відсутність документів. «Учасником процедури закупівлі не надано документів, що підтверджують відповідність технічним та якісним характеристикам предмета закупівлі», - сказано у протоколі.

 


На другий, третій та четвертий лот претендувало два учасники — КВБЗ та китайська компанія CRRC Tangshan Co, вимоги якої відхилили з такою ж свою аргументацією, як і по першому лоту.

  • Другий лот передбачав закупівлю вагонів пасажирських купейних спальний типу СВ (12 штук).
  • Третій лот - вагонів пасажирських купейних спальних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі (20 штук).
  • Четвертий лот - вагонів пасажирських купейних спальних для перевезення пасажирів з інвалідністю в колісному кріслі та купе начальника поїзда (17 штук).

Дискваліфіковані учасники ще мають час на оскарження рішення тендерного комітету. Але в будь-якому випадку процедура закупівлі відтягнеться у часі.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 177
28 квітня 2021 12:50

В пустой голове Зеленского существует неопровержимое убеждение, что КВСЗ уже третий месяц (с февраля 2021 включительно) уже изготавливает данные вагоны. Или он просто издун?


29 13
417
28 квітня 2021 13:19

Цитата: evil

В пустой голове Зеленского существует неопровержимое убеждение, что КВСЗ уже третий месяц (с февраля 2021 включительно) уже изготавливает данные вагоны. Или он просто издун?

Я вам ничего не должен! (С)
Эту фразу уже можно отлить в бронзе, и повесить на каждом предприятии страны.


26 4
1 177
28 квітня 2021 14:07

Я тут подумал...Приходько такого конечно же не сделает, но трудовой коллектив предприятия мог бы в ответку поглумиться над ущербным квартальным потерпевшим...

Написать официальное приглашение:

 

       Ув. Президент Украины Зеленский В.В., приглашаем Вас на торжественную сдачу первых 20-ти современных комфортабельных пассажирских вагонов из 100 по заказу Укрзалізниці, которые с ваших слов и благодаря Вам наше предприятие начало изготавливать с февраля 2021.

 

Трудовой коллектив КВСЗ.

 

Зеленский любит лишиний раз попиариться. Судя по его прогрессирующему слабоумию, вполне вероятно что приедет... 

 


27 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх