Рівень захворюваності на COVID-19 на Полтавщині зростає

5.04.2021, 13:22 Переглядів: 2 717 Коментарів: 1

 

Полтава гостро потребує розширення реанімаційних місць

Керівник обласного департаменту охорони здоров’я Віктор Лисак на апаратній нараді 5 квітня розповів про те, що рівень захворюваності на COVID-19 на Полтавщині зростає. Заповненість ліжкового фонду сягнула позначки у 52,5% (норма становить менше 65%). 


На стаціонарному лікуванні в медзакладах області лежить 903 пацієнта, у порівнянні з минулим понеділком це на 201 більше. Також на 20 осіб зросли кількість пацієнтів, які знаходяться на апаратах ШВЛ та в палатах інтенсивної терапії, та число померлих.


За словами Віктора Лисака, темпи розповсюдження коронавірусу третьої хвилі на Полтавщині більш високі. Інфекція більш контагіозна (тобто більш заразна), дає серйозніші ускладнення й має тривале лікування, але малий інкубаційний період – проявляється за три доби після зараження.


Крім того, в обласних лікарнях перебуває 1772 пацієнти з пневмонією, серед них 87 дітей. І кількість маленьких пацієнтів має тенденцію до збільшення.


Пан Лисак повідомив, що Полтава потребує розширення реанімаційних місць, це питання вирішуватимуть вже сьогодні, адже надходить багато людей з низькою сатурацією, яким потрібна киснева терапія. Наразі вже були змушені розгортати додаткові ліжка Лубенська і Миргородська ЦРЛ, те саме чекає й Диканську лікарню планового лікування та лікарню в Зінківській ОТГ.



Що стосується перебігу вакцинації, то на ранок 5 квітня щепили 14012 жителів Полтавщини.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

4 371
1
5 квітня 2021 13:59

намёки на локдаун


4 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх