«Укртатнафта» оскаржить рішення АМКУ в суді

31.03.2021, 15:31 Переглядів: 3 188 Коментарів: 14

 

Вчора АМКУ виніс рішення про накладення штрафу у розмірі 2,9 млрд грн за змову на роздрібному ринку нафтопродуктів

«Укртатнафта» оскаржить рішення АМКУ в суді, повідомляє пресслужба акціонерного товариства.
 

У напружену ситуацію, що склалась на ринку нафтопродуктів після санкцій, запроваджених РНБО України, і, як наслідок, відмови найбільшого імпортера російського дизпалива і скрапленого газу від поставок з 1 квітня, вирішив втрутитись АМКУ.


ПАТ «Укртатнафта» – єдиний працюючий нафтопереробний завод України, а крім того, один із постачальників дизельного палива і скрапленого газу танкерами, що заявив про збільшення обсягів переробки нафти та відсутність підстав для дефіциту і збільшення цін, минулого тижня було терміново запрошено до АМКУ з приводу відновлення справи 2016 року.


«Укртатнафта» отримала минулого тижня у своє розпорядження внутрішній документ АМКУ під назвою «Основні тези проекту рішення», з якого цитуємо:

«Проект розміру штрафних санкцій УКРТАТНАФТА – 2,6 млрд грн.  Подальші кроки: – ініціювання процедури банкрутства з метою встановлення контролю над Укртатнафта».


Документи щодо протиправних дій посадових осіб АМКУ було направлено разом з відповідною заявою до Офісу Генеральної прокуратури України та НАБУ 29 березня 2021 року. Про обізнаність у протиправних намірах посадових осіб АМКУ було також повідомлено колегію АМКУ на засіданні, але до уваги прийнято не було і навіть не залучено копію заяви до матеріалів справи.


Вчора, 30 березня АМКУ, обмеживши розгляд питання ПАТ «Укртатнафта» у 5 хвилин, виніс рішення про накладення штрафу у розмірі 2,9 млрд грн за змову на роздрібному ринку нафтопродуктів.


ПАТ «Укртатнафта» довела в засіданні, що:

  • ПАТ «Укртатнафта» не займається роздрібною торгівлею і не має АЗС;
  • Ціни, за якими ПАТ «Укртатнафта» постачає нафтопродукти ринку, знаходяться на одному рівні для всіх учасників ринку;
  • Висновки АМКУ базуються на кричущих помилках, коли ціни імпорту для порівняння з цінами заводу були обчислені без акцизного податку і ПДВ та був зроблений висновок про завищення цін заводу на 50%;
  • Висновки АМКУ про те, що ціни АЗС, які продавали продукцію ПАТ Укртатнафта, були найнижчими на ринку, доказують абсурдність висновку про завищення цін заводом;
  • Між змінами цін ПАТ «Укртатнафта» для інших учасників цієї справи АМКУ і змінами цін на АЗС не встановлено зв’язку ні по датах, ні по розміру змін. І взагалі, АМКУ навіть не намагалось довести факт змови ПАТ «Укртатнафта» з ким би то не було.


Фактично, АМКУ вбачає змову в тому, що учасники ринку реалізують переважно продукцію Кременчуцького НПЗ під брендом Energy за низькими цінами.


ПАТ «Укртатнафта» заявляє, що оскаржить рішення АМКУ в суді. Позиція компанії підкріплена чисельними експертними висновками, які завчасно були надані для вивчення в АМКУ, але як встановлено в засіданні – співробітники АМКУ, вивчивши ці експертизи за 1 день, вирішили не враховувати їх при винесенні рішення.


Крім того, ПАТ «Укртатнафта» вважає, що дії посадових осіб АМКУ мають бути вивчені в зв’язку наявності ознак державної зради, тому що є спланованою акцією дестабілізації ситуації на паливному ринку України.


Не зважаючи на це, ПАТ «Укртатнафта» не збирається змінювати своїх виробничих планів і надалі буде постачати нафтопродукти на український ринок, забезпечуючи стабільність і оптимальні ціни.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 14

99
1
31 березня 2021 16:30

ага! а то что и НПЗ и заправки Авиас пренадлежат лучшему другу #янелоху,в Укртатнафте деликатно умолчали.


12 1
302
31 березня 2021 16:59

"Не зважаючи на це, ПАТ «Укртатнафта» не збирається змінювати своїх виробничих планів і надалі буде постачати нафтопродукти на український ринок, забезпечуючи стабільність і оптимальні ціни."  ВИ, чоловіки з нетрадиційною орієнтацією, зарплату підвищіть!!!


10 0
4 365
1
31 березня 2021 17:20

Смішно....авіас ...немає азс....

Цитата: LYuSIYa
зарплату підвищіть!!!
навряд...команда - никопійчини нікому.Бєня вигрібає до останнього ...працівника заводу. Потім банкрутство.


10 5
4 365
1
31 березня 2021 19:04

 доходи Глави держави та членів його родини у 2020 році склали 22 млн 747 тис. 791 грн.родина Зеленських сплатила до бюджету податки на суму 1 млн 800 тис. грн

странноватый налог...

Доходи родини Глави держави від надання майна в оренду на території України у 2020 році склали 2 млн 673 тис. 730 грн. Родина Президента отримала відсотки за депозитами та облігаціями внутрішньої державної позики на суму 442 тис. 109 грн.роялті у розмірі 4 млн 633 тис. 832 грн.
Олена Зеленська отримала у 2020 році зарплату та роялті в сумі 953 тис. 900 грн.

.....ничего не произвел,накакой благотворительности, сдача жилья в аренду, облигации, которые сам себе под бешенные проценты продает, но барыга-порох, не перепутайте зелебобики!


6 14
540
1
31 березня 2021 19:25

Цитата: Гуру

ага! а то что и НПЗ и заправки Авиас пренадлежат лучшему другу #янелоху,в Укртатнафте деликатно умолчали.

Так ему ещё много чего принадлежит кроме НПЗ и заправок. За косяки других его предприятий тоже Укртатнафта должна ответить? Например, за сбитый в Иране самолёт МАУ, за репертуар и содержание телепрограмм на 1+1 и т.д. Странноватая у вас логика. 


3 31
4 365
1
31 березня 2021 19:35

Цитата: s2e7r8g
логика.
логика простая-обанкротить завод( заголовок не полный-"«Укртатнафта» оскаржить рішення Антимонопольного комітету про величезний штраф у суді: а тим часом мова заходить про банкрутство підприємства") и продать его( приватизировать ) за копейки бене, чего ж тут не ясного, кукла кучерявой бабушки отрабатывает.а потом гнать через него контрабасом топливо из роиси. и тут откуда ни возьмись

Поставок в Украину дизельного топлива и сжиженного газа производства заводов "Роснефти" в апреле не будет.

 под посевную презент


3 8
540
1
31 березня 2021 21:02

Цитата: zzzzzz

Цитата: s2e7r8g
логика.
логика простая-обанкротить завод( заголовок не полный-"«Укртатнафта» оскаржить рішення Антимонопольного комітету про величезний штраф у суді: а тим часом мова заходить про банкрутство підприємства") и продать его( приватизировать ) за копейки бене, чего ж тут не ясного, кукла кучерявой бабушки отрабатывает.а потом гнать через него контрабасом топливо из роиси...

У вас с логикой тоже смотрю не очень. Обанкротить "Бенин" завод, чтобы потом, пусть как вы выражаетесь даже за копейки, Бене же и продать? Банкротить его будет АМКУ, потому что Укртатнафта это решение не признает и штраф платить не будет. А дальше сценарий как с КрАЗом: арест счетов и приостановка всей деятельности. Ну так у нас же ж в городе и без Укртатнафты промышленных гигантов до фига, правда? Это и... и... А выходит что и не осталось ничего. Сколько там дыра в бюджете Кременчуга - 273 миллиона? Через полгода весь бюджет с трудом будет составлять 273 миллиона. А у нас Виталька тут к Кременчугу понаприсоединял населённых пунктов, троллейбусов им понаобещал да медицины. Ага, у нас самих нишиша не будет. 


9 24
4 365
1
31 березня 2021 21:47

Цитата: s2e7r8g
Ну так у нас же ж в городе и без Укртатнафты промышленных гигантов до фига, правда? Это и... и... А выходит что и не осталось ничего
а вы сомневаетесь? я нет. Далі буде. Следите за бениными руками.
Цитата: s2e7r8g
Бене же и продать? Банкротить его будет АМКУ, потому что Укртатнафта это решение не признает и штраф платить не будет.
то есть связь бени с нелохом вы упорно не замечаете? и с приватом тоже

Бывшие топ-менеджерки "ПриватБанка" Людмила Шмальченко и Надежда Конопкина внесли на двоих почти 53 миллиона гривен залога.

"За обеих подозреваемых менеджеров внесли залог. Залог в размере 50 млн гривен был внесен сегодня, меньший - 2,74 млн внесли вчера", - рассказали представители ВАКС. 

 


2 7
540
1
31 березня 2021 22:14

Цитата: zzzzzz
... то есть связь бени с нелохом вы упорно не замечаете? и с приватом тоже... 

 

Да при чём здесь связи, теории заговоров и прочие тараканы в вашей голове? Вы читали решение АМКУ или в СМИ нахватались мнений супераналитиков? Укртатнафту обвиняют в том, в чем она не могла участвовать, при этом даже не удосужившись ознакомиться с её доводами по сути дела. Завод производит и по договорным ценам оптом продаёт нефтепродукты трэйдерам. За то по каким ценам и как они их реализовывают он ответственности нести не может, потому что это разные субъекты деятельности, хотя даже и с одним и тем же собственником. Жеваговские гоки никто же не прессует за его дела на КрАЗе? 


6 24
540
1
31 березня 2021 22:45

zzzzzz, а чего себе лайков не накрутишь для поднятия самооценки если других аргументов нет? Не стесняйся. Детский сад, ей богу joy


6 26
302
1 квітня 2021 00:53

Яку установку НПЗ треба зупинити, щоб став увесь завод? Коменти в студію!


0 0
4 365
1
1 квітня 2021 09:17

Цитата: s2e7r8g
Да при чём здесь связи
тогда обьясните бездействие нелоха, которому в лице держави принадлежит около 40 % акций, в то время как менеджмент бени банкротит завод. Почему то об этом не пишут, но кто работает там еще, в курсе что происходит. Два бениных ставленника брата акробата прибалта устроили геноцид на заводе. Специалисты либо сокращаются, либо увольняются, создаются условия, когда нагружают работой тех, кого сократили, а зп, остается та же. Естественно люди уходят. Практически полностью уничтожен участок инженеров АСУ ТП, которые там ,,выросли,, и могли самостоятельно решать все поставленные задачи без привлечения спецов из вне. Уничтожен участок инженеров по неразрушающему контролю аппаратов. Ну что можно говорить о зп высококвалифицированных коповцев 6 разрядов, которые имеют 9 т зарплаты на руки???? Это при минималке 6 т. !!!!!ну это же бред ! Переработка нефти!!!!! Но нелох тут не при чем, я понял.



Цитата: s2e7r8g
чего себе лайков не накрутишь
ты слишком высокого мнения о своей персоне, что бы я еще время тратил на это, спроси у админа кто тебя минусит.... заговоры кругом как раз тебе и мерещатся....


4 6
4 365
1
1 квітня 2021 10:16

Цитата: LYuSIYa
Яку установку
не обов'язково установкуsmile



[hide][/hide]

Цитата: s2e7r8g
при чём здесь
а вы за кого во втором туре голосовали?


2 6
4 365
1
1 квітня 2021 12:03

Всіх зелених с днем дурня!


2 7

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх